Konstiga översättningar och statyer

Igår kväll kollade vi på första Harry Potter-filmen på norska trean. Blev lite besvikna på att de bytt ut typ alla namnen, onödigt.

Hogwarts = Galtvort
Quidditch = rumpeldunk
Neville Longbottom = Nilus Langballe
Albus Dubledore = Albus Humlesnurr
Professor Snape = Slur
Professor McGonagall = McSnurp
Och den gyllene kvicken heter på norska...... håll i er...... Gullsnoppen!

Ja herreguu... di e inte riktigt kloka di der norrmännen...

Vi har iallafall haft storslaget besök i dagarna, inte bara av påskharen utan också av Lizas päron. Det har lett till mysiga turistturer och fikor i solen. Här får ni bli avundssjuka:
 

     
 
Fredagen innehöll först en kavalkad av MAAAAAAAAAAAT! Vårt kylskåp och våra skåp är FULLA!!! TACK! Värsta julafton på långfredagen - den ni! Sen blev det Vigelandsparken med skulpturer av nakna människor - trevligt.

                        

Påskafton: Liza och Kerstin fick hjärtattacker av Anna som sprang in i rummet och skrek: LIZA, KERSTIN, LIZA, KERSTIN TUR ATT JAG VAR VAKEN! (Oh my god det brinner eller nåt) SÅ JAG KUNDE ÖPPNA DÖRREN FÖR PÅSKHAREN! Så vi fick leta ägg och sen blev det frukost. En skön promenad i solen (JA, mamma, MED solskyddskräm som luktade curry...)till Lizas föräldrars hotell och så gick vi till Slottet och hängde med Harald lite. Sen skulle vi till Aker Brygge och tog en liten (om)väg förbi Akershus slott och fästning. Väl framme i Aker Brygge blev det fika och glass! Vi vandrade vidare till nybyggda Operaen, ascoolt faktiskt. Kolla bara toaletterna! Här skulle vi hänga om vi var uteliggare. På kvällen blev det brakpåskmiddag med efterrätt plus godis och film. Natti-natti efter det.

                    
När vi vaknade på påskdagens morgon hade Jesus uppstått så vi åkte till Holmenkollen. Där håller de på att bygga ett nytt torn inför skid-VM 2011. Runt i krokarna hittade vi även en skidanläggning, fika och Holmenkollens kapell. Så nu har vi även testat på att sjunga psalmer på norska. Spännande. Som avslutning på våran egenguidade helg blev det Bygdøy och glass på bryggan vid Kon Tiki-muséet och de andra muséerna runt omkring.

En sammanfattning av påsken -09. Vi har alla tre firat mer påsk än vi någonsin gjort tidigare. Det har varit kul! Tur att det finns "lite" godis kvar så allt inte bara blir som vanligt på tisdag. Dessutom har vi fått underbart fina och färgglada blommor på vår balkong!!! TACK INGER! 

 


Det här utspelade sig precis i vårt vardagsrum:

ANNA:"Oj, vi har tre skejtare utanför..."
KERSTIN & LIZA:"WHAT?!"
ANNA:"...som är typ tio."
KERSTIN& LIZA: suck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0