Ständigt detta internet..

Igå kom de æntligen. Ida och Fanny. Så kvællen ægnades åt att gøra plats i frysen och alla skåp før att få plats med maten. Så det blev inte nån tid att blogga igå heller. Men idag tænkte jaf ta mig tid efter jobbet. Om internet fungerar då vill sæga. Igår hade det gått och gømt sig igen. Men håll øgonen øppna så kanske det dyker upp ett riktigt långt inlægg senare idag.

Puss och kram før nu!

HERREGUD!

vAD HÅLLER JAG PÅ MED?? (Använder Caps Lock??) Jag hade ju lovat mig själv att skriva ett låångt inlägg om Idre med massa bilder och allt men jag har faktiskt inte hunnit den här veckan. Har vart så mkt annat att tänka på. Imorgon drar jag till Göteborg och Kerstin direkt efter jobbet och på Måndag får vi 2 nya medlemmar i hushållet här på Turbinveien.

Ska bli väldigt kul, men jag får nog skylla på det att det inte har blivit nån uppdatering. Ska försöka hinna med en ännu längre uppdatering nästa vecka. Där jag får med helgen och en presentation av Ida och Fanny också. Och kanske en och annan bild från bröllopet som Anna är på i Tyskland denna helgen. Jaa en massa på gång som ni hör men nu är det dags för sängen!
God natt!

PARA PAPAA PAPAAA!

(Kerstin här för att berätta en grej.) Liza som är uppe och vandrar i Idre har mycket att glädjas åt idag! (och alla vi andra med förstås)

HON HAR FÅTT JOBB DÄR I VINTER!!!! Hon var på intervju igår och det skulle ta fyra veckor innan de hade bestämt sig, men i morse fick hon veta att hon får det!!!!! Så dags för henne att byta plats med Micke:



WIIIIIIIIIHAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!


Svineinfluensa

Det har hänt en del sen sist vi skrev. I helgen var det fotbollsmatch som gällde på lördagen. Vi drog iväg till Erika efter att ha bakat bröd och städat. När Erika var redo drog vi ner till Harrys på Karl Johan för att bänka oss. Där var det redan proppfullt men vi lyckades hitta två lediga stolar som vi lyckades tränga ihop oss på. Och vilken match vi fick se! Zlatans mål kommer lätt gå till historien!
Efter matchen mötte vi upp Cato och Kamran och gick till TGI Friday's.

Nu har det hänt! Den förskräckliga svininfluensan har kommit till dagiset. Än så länge är det bara bland personalen. Så vi två har vart själva på vår avdelning idag. Så idag har vi fått styra och ställa som vi ville. Fast det var inte så kul som det låter, blev en massa extra jobb. Och inte blev det bättre av att få in en vikarie som inte ens gjorde vad han blev tillsagd. Men vi hoppas det blir bättre imorgon när vi får in en annan vikarie istället. Annars hoppas vi att de andra blir friska snart!

För övrigt börjar det bli dags för Liza att packa. På lördag bär det av till Linköping och sen till Idre på tisdag. Vem vill försöka hinna träffa mig under de två dagarna jag är hemma???

Natt på hotell

Skulle ju skriva om vad som har hänt under veckan och vad som hände förra helgen.

Det blev kräftskiva i Lilleström after all. Fast utan kräftor...så kanske snarare Räkskiva. Mysigt var det iaf, det blev Anna, Liza, Sanna, Sansa, Linnea(deras kompis i Lilleström) och hennes pojkvän Erik. Massa räkor, paj och bröd blev det och en snaps eller två innan det bar av ut till den innersta delen av metropolen Lilleström. Med värkande fötter efter en hel kväll på dansgolvet blev vi inbjudna på efterfest....till ett hotell...i Löreskog....spännande. Självklart var vi tvugna att tacka ja! En sån chans får man ju inte missa! Eller? Slutade med att hälften av de vi kom dit med inte hade några hotellrum bokade så det var ett par snälla själar som offrade sig och lånade ut sina sängar till oss. Hela gänget var dessutom domare i högsta basketligan i Norge. De var på nån utbildning tydligen. Så bussen tillbaka till Lilleström på morgonen, häng i Sansas soffa och sen tåget tillbaka till Oslo.

Måndag och tisdag har vi haft planleggingsdagar på jobbet, vilket innebär att det har vart stängt för barnen. I måndags satt vi bara och pratade om vad vi ska göra under året. I tisdags var vi på utbildning på en annan barnehage och fick lära oss hur vi ska prata med barnen och vilka ord man inte får använda. Hälften var värd hälften ovärd men vi satt längst bak och hade ganska kul iaf. Efteråt föreslog Cato att vi skulle dra till Majorstuen och äta middag och dricka öl. Responsen var väldigt bra men vi bestämde oss för att vänta några timmar. Jag och Anna följde med Erika och Sarah hem och chillade lite innan vi mötte upp Cato och Kamran på Jernbanetorget. När vi hade ätit mötte vi upp de andra assistenterna från jobbet som hade gått direkt för att dricka öl. Det blev en helkväll med andra ord och till och med efterfest hemma hos oss. Det var Cato och Erika som följde med hit för att få lite närmare till jobbet eller kanske för att vi började prata om vårt spritskåp...man vet inte riktigt... Men men i säng vid midnatt och så upp på tidigvakt vid 6 tillsammans med Cato. Allt går om man vill.

Nu var tanken att vi skulle sitta och titta på Sverige-Norge men av nån anledning visas inte den matchen på nån kanal här. Har hittat Nederländerna - Frankrike på Eurosport men det är inte riktigt lika intressant. Så ni får gärna höra av er och berätta hur det går.

Har även fått höra att bilen ska få ledigt i helgen så då kanske det blir en Disneyfilm eller två istället ;) Efter att vi har kollat på Sverige - Ungern på lördag såklart! Har redan kollat upp att de visar matchen på Harrys här i Oslo.

He' på 're!

Ja du....

...för att citera Cato.

Herregud, våra hyresvärdar verkar vara typ segast i världen (för att inte kalla dem dumma).

Vi har ju två tjejer som ska flytta till Oslo och vill flytta in hos oss. Vilket vi tycker är jättekul och vi tänkte att det bara var att säga det till våra hyresvärdar så skulle det lösa sig utan problem och vi skulle kunna planera inflyttningsdatum inom ett par dagar. Men nej då, först svarar de att det inte finns tillräckligt med sängplatser (No shit Sherlock!) Sen när vi frågade om det var ok om vi löste det själva och skaffade sängen själva fick vi till svar att det var ok mot att hyran gick upp med 1800 kronor. Eh ok, vart kom det ifrån?? Kan de överhuvudtaget göra det?? Vi blev helt chockade och fattade ingenting. Så vi frågade varför de skulle höja hyran. Svaret blev att det var på grund av att lägenheten hade stigit i värde på hyresmarknaden och att det ju faktiskt skulle flytta in ett par nya. Men för all del kunde de sänka så att hyran blev 12000 istället för 12800. Det är det senatse vi har hört. Men vi har kollat i kontraktet och där står det att de inte har lov att ändra hyran inom ett år från den senast fastställdes vilket blir antingen 1 februari då vi flyttade hit eller 1 augusti när vi skrev på det nya kontraktet. Så ok de skulle väl kunna säga att det blir ett nytt kontrakt men vi har ju ändå ett gällande kontrakt till 1 december med 11000 i hyra. Och när vi pratade om att kanske hitta nån ny som flyttade in efter Kerstin sa de bara att det var helt ok och att vi bara skulle skriva in den i kontraktet. Men så låter det inte riktigt nu alltså. Är det någon som har nåt tips på hur vi ska göra eller vad vi kan säga?? Vad har vi för rättigheter och vad har de för rättigheter att höja hyran? HJÄLP!!

Borde blogga...

Börjar bli dags för ett inlägg om vad som hände i helgen och den här veckan. Men inte nu, nu är jag för trött och det har blivit dags att förflytta sig från soffan in till sängen. Kanske orkar imorgon... Skönt med kort vecka på jobbet i alla fall. Typ måndag idag och sen redan torsdag imorgon. Me like!

Nu ropar sängen på dig så det är dags att gå dit nu och hålla den varm
Puss och Goooo naaatttt!

RSS 2.0