5 dagar i min säng...

Har gjort att jag har planerat extremt mycket. Jag har vänt ut och in på vad jag igentligen har i min läggenhet i huvudet . Det kommer hända massor i mitt liv nu framöver. Jag hoppas bara att det kommer att bli bra men det är jag helt övertyggad om med så finna vänner som Sansa och Sanna vid min sida. Kommer nog allt att gå bra.

'
love you girls




Historia skrivs

OJOJOJ sverige tar OS Stafett GULD jag satt och hoppa i sängen när Vargen Peter Nortug är på väg och ta in. Vad glad man blir för killarnas skulle att dem lyckas. Det var 22 år sedan då Gunde var med i laget. Det är helt sjukt vilket lop Peter Nortug ändå gör på sista sträckan. När man är sjuk så är man så himla känslosam så jag hade tårar som fall när sista man körde över mållinjen.
 
 

Är det någon som vet var man hittar midaljstriden mellan länderna?


Mummmms

Om man orkar att ta sig upp när man är sjuk har man i alla fall tid att fixa en god bakad kvällsmat.


De blir annars en dag till hemma i morgon också, så om de är någon som har tråkigt kontakta mig så kan vi snacka skit på skype och kanske få lite roligare =)


snor snor

Fan vad tröt jag blir på allt snor som riner ur min näsa, jag tror näsan trillar av snart.


Hahhahha ni måste le för att läsa...

Jag har idag hittat ett väldigt bra program på min dator där man kan leka på ett lätt sätt med bilder för mig som inte är så teknisk =) Så pratade jag och sanna i helgen om minen men jag insåg att jag berätta något som hon inte viste... för alla andra som var där och inte var där le och gissa =) ( jag sitter och gråter av skrat när jag gör detta så hoppas ingen tar illa upp, de är inte min avsikt)






de var en galen kväll =)


Lista

Föra veckan gjort jag en lång lista på vad jag skulle göra med 8 pungter så här långt  
Faktura
posten dosa
städ schema
Tandläkarn
stockholm uni maila
ipod ladda ner itunes
kolla sista minuten
sas biljet till svalbard

de två första är av klarade jag föra veckan, nu måste jag bara betala liza =)
den tredje drar jag mig för att de är jag som måste fixa men vi får väl se
idag har jag mailat svenska tandläkarn så får jag se va de säger
sen har jag börjat skriva på ett mail till en samordnare på karolinska institutet i stockholm för att få mer info om den utbildning jag vill läsa i höst som är socislantropologi
så ladda ja ner programet så får vi se om jag får igång den här lilla saken att sätta musik i mitt headset är sönder till mobilen och jag vill ha musik
så har jag konstaterat att jag måste vänta till i sommar för att åka till svalbard, jag och elvira får inte ihop våra scheman, så om någon vill göra något mellan 13-17 maj med mig så hör gärna av dig snarast så bokar vi något, jag är helt leddig under dessa dagar.
så har jag också börjat kolla på resmål att åka på en sista minuten i början av augusti med min kärra syster Emma och Rebeka 15 år från Övertånio. Hon vill åka utomlands och fick inte det med tjej kompisar så hon får åka med oss i stället =) jag önskar någon hade gjort de för mig när jag var så gammal =p Óm ni har några förslag i grekland dit Rebeka vill så är jag glad =) annars om ni har något annars bra som inte är de landet så går de om du motiverar gott nog =)

vilket jävla störtlopp

Sakars Anja Person och många andra, fy fan och ha tränat i 4 år för ett lopp. De var riktigt obehagligt att se på.


OS

ojoj jag är helt impad av svenskarna som är med i OS. Jag hade ingen anning om att Sverige hade så bra trupp.


Trevlig svensk helg ;)

Så har jag då varit hos Lotta igen och klippt mig härligt att sätta sig i stolen och bli ompyslad och gå därifån nöjd.






Sen var det helgens stora höjd pungt på kvällen After Dark Show. Jag har aldrig sett någon sådan show förut. Det här var riktigt bra och riktigt kul. Det var Krister Lindalf och Babsan och 4 killar, plus 4 killar till som var drag queens. Krister Lindalf är verkligen duktig på att sy, sminka och byta om. Han hade gjort alla kläder i hela showen och det måste ha varit bara upp till 100 kläningar för hans del. Han gjorde ett internationelt numer själv på cirka tio minuter då hade han säkert upp till 15 kläningar och var lika många olika kändisar med peruker.








Annars så åkte jag och mamma och simma i gårmorse. Det var helt underbart jag har verkligen saknat de. Jag fick sen bruka sex och en halv timme på tåg tillbaka till oslo. Under tiden fick jag höra att sverige tog GULD i OS. Grattis till Charlotte Kalla!

En annan jobbig sak som hände idag var att vi fick besked att man inte får dricka vatten i oslo området på tre dagar om man inte kokar de först de är bakterier i de.  

Njut av erat vatten i kran

 

 

 


ÖL, ÖL; ÖL

Pricis så var de igår kväll. De var ÖL överallt och då menar jag inte att Anna hade spillt över hela lägenheten. Nej nej de skulle väl aldrig hända mig ;)

Jag var på en ny pub i linköping med Maria I, Sandra hennes kollega och Charlotte. Den här puben hade ca 145 olika ÖL sorter. (Maria rätta om de var mer) Hur som hälst det var sjukt mycket, jag som brukar ha problem att välja annart, ojoj. Jag startade i alla fall dem en körsbärs ÖL den som kommer ihåg var och när vi drak de senast får gärna komentera =) Sen gick jag helt på hur glaset gick ut för att bestäma nästa runda. Glasset satt i ett träställ för glasset var format som ett timglass. Vi prata om de att den är nog inte så smart att beställa sent på kvällen, man kan lätt glöma bort stället och att glasset var cirkelformat i boten. Det var en lyckad och trevlig kväll. Tack tjejer =)

Nu ska jag klippa mig =)


Packa igen

De är kul med semester! Det har bara en nackdel man måste packa. Jag lär mig aldrig.




Jag kan inte äns bestämma vilken väska jag ska ta.

Nu får de bli Andra avenyn på svt play


Kalass =)

Igår var det kalass hos sanna. Det bjöds på marsipantårta(min favorit om du inte har fått med det) havrekakor och glass. Tack till Gerd sannas mamma som hade lagat allt gott.

Så bjuder jag på ett gratis flört tips idag. Om du känner att du vill flörta med två killar på stan.
Gör som Anna släng dig på rumpan en halv meter framför dem... eller vad tycker ni =)

Museer och turister...

man upp täker dem med hjälp av varandra och en kamera.
Idag när jag skulle till träningen så gick jag min vanliga gata ner till träningcentret. Jag brukar dock inte så ofta tränar lördagar men hur som helst. Jag har i alla fall gått den här gatan ungefär 8-10 gånger. Dock har jag aldirig tänkt på vad det igentligen är för byggnader jag går förbi. Idag var det turister som stog och tog kort framför tre olika byggnader under vägen, som alla visade sig vara olika museer. De kändes galet, av så många anledningar.

1. Tre museer på en sträcka av 1 km
2. jag har missat dem alla
3. varför vill man ha ett kort på ett konstmuseum. (ok med nobelhuset och sånt, men de kändes som att här tar vi ett kort de står museum)

Vi har plus två grader idag, de gör ingen glad, vintern kommer ju inte ta slut fast visa vill de.


Naglar

När jag bode i London 2007-2008 hade/fick jag vänner som brydde sig om sina naglar vilket födde ett intresse hos mig att sköta mina naglar. Problemet i de här är att när man en gång har börjat bry sig är det svårt att sluta. De kan man säkert se på olika områden, men de lämnar jag till er att tänka över =9
De jag ska komma till är att jag nu sitter framför en film och filar mina naglar. Filmen heter "Body of lies"


semlor och massa pulka...

Saker man kan fördriva tiden med när man har 13 underbara 3 åringar runt sig hela dagarna.
I onsdags blev de inköpt färsk jäst. Eftersom att våran torjäst hade gåttut men ingen trode på mig när jag sa att de skulle inte funka att använda den. det sluta föra veckan med att vi fick slänga alla semelbullar. Så den här veckan gjorde vi ett nytt försök. Dem blev grymt goda och såg ungefär ut så här; (resept på arla.se första om du slår på semlor)

Semlor



Annars tillbringade jag min torsdag med barnen i en pulkabake. Vi var ute i tre timmar det var 2 minus och inte någon som klagade. Sen när vi kom tillbaka blev de film en timme och sen frukt och vid halv fyra hade vi bara 6 barn kvar och vid tio i 4 var de 3 barn, normalt har vi kanske en som har blivit hemtad vid halv fyra och 9 kvar vid tio i fyra. Så torsdagen kändes bara helt underbar.
Tyvärr får jag inte lägga ut bilder på barnen, annars fanns det en helt underbar bild på en pojke som bara strålade av glädje när han åkte pulka. Ni får helt änkelt föreställa er själva när ni var tre år gamla.


åk mera pulka som vuxen =)


Vemdalen

Jag åkte med tåg i sju timmar till Stockholm i torsdagsmorse  för att tillbringa två och en halv timme i stockholm. För att sedan ta mina saker och packa in i en av två bussar som jag skulle tillbringa åtta timmar på innan vi var frame i vemdalen. Vi var 112 människor som var sugna på att åka skidor eller snowbord. Alla hade valt att laga eller redan köpt mat på verdshuset. Jag hade tack vare min underbara syster Ida fått vara delaktig i ett matlag på åtta personer.

Fredag dag var helt underbar det var 16 minus men ingen blåst och bara lite vita moln. De första jag gjorde var att vaxa om min snowbord det var värt varge krona. Jag kom inte iväg till fjällen föra året och kände att det var helt underbart att åka igen. Tack vare den nya brädan kunde jag åka ner för svarta backar utan att känna att jag ploga upp dem. Efter att ha duschat och fått en underbar middag lagad av halva vårat matlag var det dags för lekar. Hanna hade jobbat på radio och hade därför lagat ett musikfrågesport det var allt från vem som blev p3gulds manliga och kvinnliga artist i år, vilka artister som var med och sjöng dueten som vi fick höra, till vilket tvprogtam den låtten hörde till. Ni som känner mig vet hur duktig jag är på sånt här, hehe. Jag var dock insatta i lag på fyra personer så av 55 poäng fick vi 28, dem bästa hade 42.

På lördagen där emot så blev det 23 minus grader. Jag hade tre lager under mina täckbyxor, det hjälpte inte så mycket, jag fick gå in ca en gång varanan timmen ändå. Vi åkte därför upp på topstugan där jag fick njuta av årets första semla med mandelmassa. (För er upplysning så har man inte mandelmassa i semlorna i norge och inte safran i lussekatterna utan gurkmeja.) Jag ångrar att jag inte tränade mina vader och lår innan jag åkte. Jag var ganska mör i kroppen andra dagen. Så jag la mig faktist och sov en halv timme i värmestugan runt lunch. Sen fortsatte vi ett tag till innan vi tog en promenad hem till stugan. Efter att jag hade duschat och badat bastu. Var de min och tre andras tur att laga mat. Så kom vi till kvällens höjdpungt det blev först ett band och sen Nils killen i vårt matlag att vissa sina bästa kvaliter som DJ.  



Här är alla tjejer och Nils som var med och lagade två underbara middagar. Nils var också vår DJ lördag kväll. Han startade klockrent med Black Eyed Peas - I Gotta Feeling och fortsatte med allt från 80-talet tillbaka till idag igen. Kvällens bestog ganska mycket av fuldans till kända låtar t.e.x markoolio "vi drar till fjällen". Nils hade pressen från oss tjejer i matlaget och avsluta därför med David Guetta ft. Akon - Sexy Chick som lite hade blivit helgens låt. Tyvärr är jag inte lika teknisk som mina kärra (föredetta) kombos så jag får inte låttarna upp på bloggen =P

Hihih kan ni se mig =P (jag står och dansar till höger om första fönstret)

Så skulle jag tillbaka till oslo till på måndagen fast kolektiv trafik är inte alltid att lita på så istället för att vara på jobb kl 9:45 var jag på jobb 13:45.

Rekomendation: till dig som vill vinna bio biljeter och som känner dig mer haj på de där med musik och kultur frågor än jag. P3 har faktist ett sådan frågesport kl 10 på måndagar. Jag lyssnade nämligen på vägen till oslo. Man har måndagen till onsdag och fylla i svaren, du kan lyssna om o om igen på internet.

 


RSS 2.0