Vill bara visa hur vårt hus engagerade sig


Den här lådan fanns i vår trappuppgång i lördags inför Earth Hour. Tack och bock! Själva timmen spenderade vi i en kosig lägenhet på Grünerlökka hos Mikaela. Stearinljus och rostad majs. Najs!

Vad gjorde ni?


För övrigt har det inte hänt något anmärkningsvärt här och vi hoppas att ni tar hand om vår Anna där hemma!

Kram på dä!

Kom heeeem!

Hej och hå! Jag sitter i mörkret, mätt och belåten framför Babel och väntar på Anna och Liza som är med dagisfolket på löningspils. Förfasar mig över att de kommer att missa Tila Tequila om de inte kommer om 5 minuter.

Min dag på jobbet har varit sjuuukt kjedelig, tråkig. De första 4½ timmarna satt jag som hypnotiserad på en suduko-hemsida. Tur var väl det annars hade dagen gått äääännuuuuuuuu låååååååångsaaaaaaaaaammaaaaaaaareeeeeee. Men resten av dagen drog sig förbi så sakta som möjligt, förutom de minuter Evelina har lyst upp omvärlden med ett besök på sin rast. God loves ya!

Det är konstigt hur hemkär man kan vara här i utlandet. Varje gång jag, till exempel, står i kassakön på KIWI och hör att han/hon bakom kassan pratar svenska så ler jag liiite mer och känner mig trygg och lugn inombords. Precis som den vuxne mannen som kom fram till mig idag i informasjonsskranken och ville ha en Oslokarta: "Åh, vad skönt att höra svenska". Man blir liksom så. Helt stört egentligen, men det är väl evolutionellt som allt annat skumt här i livet.

Dagen började iallafall på bästa möjliga sätt på min promenad till jobbet. JAG SÅG TUSSILAGO!!!! Och jag sken ikapp så mycket jag bara kunde och var ju självklart tvungen att ringa mormor och berätta. Det var så skönt att få dela med sig av det underbara och jag flög fram till Byportens shoppingsenter.

Jaja, tyvärr var inte minnet av de sköna blommorna lika tydligt under dagens gång, så jag kunde strunta i hur långtråkigt det var idag men nu när jag tänker på dem blir jag lika glad igen.

Hoppas ni där hemma i det snöiga Sverige snart får se mer av våren också!


En stor del av våren: ANNAS FÖDELSEDAG!!!!! GRATTIS PÅ 21ÅRS DAGEN LÖÖV!
Lavv ya! XX

The pics!

Här kommer bilderna ni väntat på. Vi längtar fortfarande tillbaka! Det var FETT NAJS!
                               

Veckans nya ord: "Matsäcka sig" och "Allergikorvar"
Söndagens grej-of-the-day: Vi mötte Larz Kristerz gula turnébuss när vi åkte ut ur Älvdalen.
Veckans erbjudande: Astma och allergiförbundets representant som var med i Idre erbjöd oss att ta hand om barn på deras ordförande-konferens i Stockholm i maj! Vore fettnajs!

Nu ska vi gå på toa utan toapapper och sen gå och lägga oss

Ooh, we're half way there...

...ooooh, living on a prayer!

Eller såhär som vi har hört den.

Nu är vi tillbaka efter tio underbara dagar med underbara människor och underbar skidåkning i Idre, och hjälp vad vi har mycket att berätta. And here it goes!

Söndag: (The end. How many pages?) Dags att få bakläxa om man inte redan lärt sig alla namnen. Efter frukost, ett snabbt inhopp i skiduthyrningen, längdåkning och lunch var det dags för nybörjarna att ha skidskola. Ur det magiska lilla huset i backen kom skidlärarna ut och efter att ha hört av barnens lärare "Hej, jag heter Micke. Jag är 20 år och kommer från Alingsås utanför Göteborg" behövde inte Liza fundera mer på vilken skidgrupp hon skulle hjälpa till i resten av veckan. Efter middagen var det dags för första passet själva med barnen. Lite lekar och lära-känna-varandra-aktiviteter blev det. Ribban sattes av Erik som, när han skulle nämna något han tyckte om, sa "Lucas, för han har snygga lår."

Måndag:  Första skolpasset där barnen skulle läsa läxor. De var knäpptysta! Vi var bästa fröknarna och blev erbjudna jobb i Vadstena på Lucas skola. =) Sen på eftermiddagen blev det skoteråkning och fri körning på myren. Äntligen efter tio års väntan för Liza. Kuul! På kvällen gjorde barnen skyltar till sina olika lag, och hade frågesport. Dagens fakta: Björnar tycker om att övervintra i myrstackar.

Tisdag: Fortfarande mulet. Någonstans här kom Måsn in i våra liv, genom våra öron och Rix FM. "I'm still standing for hope and glory..." har ekat i våra huvuden sedan dess. På kvällen fick vi med oss alla barnen till bowlinghallen.

Onsdag: Efter det vanliga programmet, frukost, skola, längd, lunch, skidskola, fri åkning och middag gick vi med barnen till sporthallen. Eftersom Astma och Allergiföreningen i Linköping firar 20e året på Idre Fjäll fick vi av dem två instruktörer och en 9-kamp med roliga stationer som backklättring, blåsrör, minigolf mm. Alla barn och vi tyckte det var skitkul! Sen blev det ost, kex och vin med "de andra" vuxna på rum 225.

Torsdag: Massor skidor och mat. Sen till spelhallen med en väldig fart. (God jul.) Blev utklassade i pingis av små skitungar och av Liza i air hockey. Efter avslappning och rätta svar på frågesporten drog vi oss till vårt rum och vår gömma med glass som blev flutes med päronsoda, och till det ostbådar och Så ska det låte-repris. Nu började vi få panik över att veckan skulle ta slut.

Fredag: Snöbollskrig i både längdspåret och skidskolan, dock inte i Kerstins vuxna nybörjargrupp. Liza inriktade sig på att täcka de allra minsta med nedsprutad snö. Avslutning med alla skidskolegrupper med varmkorv och träff med Aske!! Efter lite fri åkning var det tid att gå in och förbereda GALAN. Vi skrev manus och gjorde totala make overs enligt Måns. Jubileumsmiddag och sedan höll vi i prisutdelningen. Idre Fjälls VD var där. Fint värre. =)

Lördag: Stor sorg när alla åker hem och lämnar oss kvar... ...i världens soligaste snöparadis med folktomma, nypistade backar. Den enda riktigt fina dagen på veckan! Vi samlade på oss tonvis med positiv energi att ta med oss till Oslo. Liza började sitt födelsedagsfirande en knapp månad för tidigt med att få nya pjäxor. Nice!

Söndag: Tidigt, tidigt smög vi oss in på frukostbuffén för att hinna till bussen i Mora. Fick sällskap av ett gäng sköna renar på vägen. Ungefär en sådär 40 stycken. Men med bussen hann vi och nu sitter vi här i vår norska soffa och sammanfattar. Men klockan börjar bli mycket så bilderna kommer imorgon.

Den som väntar på något gott...

LK fritt

Så vad händer i Oslo när LK är borta??

De blir otroligt mycket plats och tid att ägna åt engelska studier, ungar och självklart choklad för att orka de två först nämnda.  Annars har jag slutat att använda tekniska prylar som diskmaskin och dammsugare, jag roar mig mest med att äta även delar av dessa ting.  Något som än används flitigt i den här trappuppgången är falska brandalarm, men än så länge har jag slupigt en till tidig morgon väckning så de får jag väl tacka för, men söndagen har ju inte varit ännu så vi får väl se vad som händer. Pappa lär väl vara glad att den fungerar i alla fall.

 

En annan sak som börjats använda är SVTplay vilket faktiskt inte är så dumt.

 

Ha de bra   


Äventyret börjar i...Kristinehamn?

Japp då var vi på väg. Trots att vi inte riktigt fått in i våra små hjärnor att vi verkligen skulle iväg till Idre så började vi dagen 06.00 och lyckades komma på ussen in till Oslo S.

TÅG #1: Vi hamnade självklart på andra sidan gången om tre öschötar, antagligen från Linköpings trakten. Killen i gänget var i alla fall väldigt skön så vi överlevde. Vår frukost blev dock begravd under ett hav av väskor och barnvagnar, men skam den som ger sig och till slut fick vi våra ostfrallor med Sprite för vissa, men andra har ju uppgraderats i SJ Prio och fick gratris te i bistron. Tre timmar 22 minuter och lite luffarschack och hänga gubben senare var vi redo för att söka föda i "the city of Jumper" - Kristinehamn.

TÅG #2: Därifrån tog vi tåget, eller snarare "vagnen" från den minsta perrong vi sett. Vi klarade två timmar bra genom att komponera lite frågesport till på måndag. Ludvika - alltid Ludvika. Varför lade dem sjön precis bredvid staden. Det blåser ju så mycket då...

TÅG #3: En halvtimmes resa till vårt sommarställe - parkeringsplatsen vid Folkets Hus i Borlänge. I vänthallen fick vi höra att "Det är inne med Pocahontas-looken". Liza vet att modet inte bara sitter i kläderna: "Hade inte hon så här sexkantigt huvud?"

TÅG #4: Satt bredvid två teknikfreaks i 16-årsåldern i 40 minuter och fattade NADA! Förkortningar hit, IT-slang dit och kopplingar överallt. Vi var lost. Det känns tryggt att de ska ta hand om oss när vi blir gamla - eller?

BUSS #2: Och nu sitter vi här på Dalatrafik linje 170 mot Grövelsjön och ska så göra i två timmar till. Yippie!

Dagens nya ord:
Raggarrondell
(ursprung: Kil)
Dansart (ex. "Han dansar väl inte Macaruena?" "Jo, han dansart, gör han!") OBS: på öschötska! (Ursprung: Liza kastar om bokstäverna i "Mora Strand")
Tauron-ompapa En blandning mellan schteekar-ompapa-dansen och taurondansen. Ni fattar!



Ja, det var igår ja. Nu sitter vi här i Idre och tittar på Melodifestivalen och dricker Cuba Cola. Alla barn och vuxna har kommit och imorrn börjar allt på riktigt!!

Och för er som har förfasats och förundrats: NEJ jag har inte klippt mig. Det var på skoj. Tack för att ni kommenterade så livligt...NOT! Mamma trodde på det iaf - eller?

Ta't lugnt i backarna!

En litet blogginlägg till ljudet av "Soff-i-propp" med Hjalle & Heavy

Jaa, man kanske ska skriva lite här innan man går till jobbet. Första dagen jag ska jobba själv. Tyvärr tror jag att det kommer bli ganska nervöst och tråkigt. Men hellre att det är tråkigt i fyra timmar än att saker går åt pipsvängen (för att uttrycka sig finare).

Igår hade jag inte så värst mycket att göra på förmiddagen så jag lärde mig spela gitarr, eftersom Jonte av någon anledning har parkerat den i ett av våra sovrum. Tack! Det är sjukt kul och på kvällen satt jag och Liza och körde allt ifrån Mando Diao och Håkan till Winnerbäck och Björn Rosenström. Kul att utvecklas lite fast mina fingertoppar nog helst skulle varit utan...

En annan sak jag har roat mig med är att klippa mig. Kanske ser lite fult ut vid första anblicken men jag tycker att det är snyggt och lite nyskapande... Komentera gärna!


Nej nu ska jag borsta tänderna. Ha det dødsfett tills vi hörs nästa gång!

Pöööööss!











Oh you fools...

Bullar =)... ...som kom upp igen =(

Igår bakade vi fett många bullar med vaniljsmak. Sen skulle Kerstin iväg och äta pizza och Anna o Liza smög till Evelina och Louise för att kolla på Melodifestivalen. När de kom hem ville inte Lizas mage vara så full av nyttig mat och onyttiga bullar längre... Men idag mår hon lite bättre iaf. Har fått i sig lite fil och saft. Nu är det bara att vänta på ifall vi också ska genomgå samma sak eller inte... SÅ länge kan vi ju njuta av bullarna vi gjorde igår med hjälp av vår superbraiga uppfinning: KAVELN!

Vi har suttit i var sin soffa framför Vasaloppet hela dagen och vi har en fråga - Unge Herr Litton: Vi såg en man som blev intervjuad vid Mångsbodarna som hette Litton i efternamn, lät som du och var ganska lik dig. Anyone you know?

 

Nu blir det tvättning och light-middag. See ya!

RSS 2.0