Hyllning

Idag tänker vi uppmärksamma tre personer som är liiite bättre än alla andra, och för en gångs skull pratar vi inte om oss själva...

      

GRATTIS PÅ MORS DAG! NI ÄR BÄST!

Mmm, kall köttfärssås...

Nej, det är inget fel på vår spis. Jag orkade helt enkelt bara inte att värma gårdagens rester, och det var gott ändå. Festivalträning kan vi kalla det. Ja, det är ju klart nu att både jag, Liza och Evelina skall till Peace & Love för att jobba som funktionärer. Loger, utsmyckning respektive säkerhet. Fett nice! Ska kolla på ett avsnitt av "Robinson 2009" nu innan jag drar till jobbet. Då har vi bara 7 avsnitt kvar innan lördagen. I-landsproblemet är liksom att man inte kan läsa Aftonbladet på jobbet annars. Eftersom man då får reda på vinnaren för tidigt. Jalla, jalla! Föresten har jag kommit på vad jag ska införskaffa innan jag flyttar hemifrån nångång. En DVD-box med "Sabrina-tonårshäxan". Fett värt att slökolla på om man känner sig ensam, tror jag...

Nej, Robinson var det och sen långhelg (förutom 6 timmar imorrn), med födelsedagsfirande och BIELLA! FETT!

Bäst jag slutar innan jag fettar ned er allihopa med ett av de uttryck Stockholmarna fortfarande tror är "inne".

Pöööss!
/ Cursed

?

Ibland händer saker som man varken förstår eller kan förklara i ord. Då blir det mest FAN JÄVLA HELVETE

Kerstin borde flytta till Schweiz

EU-valet närmar sig, tydligen, och jag tänkte försöka rösta. Det man borde ta reda på då är ju vad man ska rösta på. Jag tog saken i egna händer, eller inte, och hittade ett test på Aftonbladets hemsida, "Så borde du rösta i EU-valet" . Jag hade inte läst på någonting om något av partierna och ska väl erkänna att jag inte har mer än 5% koll på själva EU, men jag tog testet i alla fall. Man fick svara på 30 olika frågor och sedan kom domen baserad på hur lika partierna man svarat. Bland de nationella partierna skulle jag rösta:

Piratpartiet 83,3%
Feministiskt Initiativ 72,6%
Miljöpartiet 72,6%
Vänsterpartiet 71,6%
Junilistan 70,8%
Socialdemokratiska Arbetarpartiet 70,5%
Moderaterna 69,3%
Kristdemokraterna 61,9%
Centerpartiet 58,8%
Sveriedemokraterna 58,8%

Spännande, var väl min första reaktion kanske. Men det var inte slut där. Jag tog reda på hur jag skulle rösta bland alla partier i Europa. Det blev lite mer spännande, kanske chockartat snarare...

Türkiye Komünist Partisi 87,5%
Piratpartiet 83,3%
Plaid Cymru (The Party of Wales) 80,8%
Scottish Green Party 80,8%
I Verdi - Partito Ecologista Svizzero 78,6%
Grüne Partei Schweiz 78,6%
Les Verts - Parti Écologiste Suisse 78,6%
Suomen Kommunistinen Puolue 77,4%
Partido Humanista 76,9%
Eestimaa Rahvaliit 76,3%

Jaa, vad säger man? Ni har närt en kommunist vid er barm kära vänner! Annars känns det som det lutar åt grönt eller vad tror ni? Kanske en sväng in på Piratpartiets hemsida för att se vad de vill egentligen?

EU - här kommer jag med hammaren i högsta hugg...

Efter första avsnittet av Robinson 2009

Liza gör sig bekväm i soffan...



Nu har vi äntligen avklarat det första avsnittet av Robinson 2009, lite efter här i Norge... Anna sover och vi skall snart göra detsamma. Kände bara att denna bilden inte kunde gå förlorad utan skulle förevigas i cyber space. En bit av historien - varsheeguud.

Liza tackar som fan.

Schteek, schteek, schteeeeek på takterassen

Idag har jag jobbat första dagen på Joker. Har haft världens bästa lärare, så det har gått jättebra =). För er som inte vet har jag fått en 50% tjänst där till december.

 När vi slutade klockan 1 gick jag bort till dagiset för att prata med de där eftersom Anna berättade att de eventuellt vill erbjuda mig en 100% tjänst på samma avdelning som hon jobbar på. Den tjänsten blir ledig om ca 2 veckor så jag kände att jag måste säga att jag fortfarande är intresserad av att jobba där. Sagt och gjort. Charlotte sa att de absolut hade tänkt på mig och att tjänsten blir ledig den 15 juni. Hon skulle prata lite mer med chefen och sen ringa mig. Så risken är stor att jag kommer säga upp mig redan min andra arbetsdag på Joker. Rekord?? Läskigt är det i alla fall.

För övrigt har jag nu fått jobb på Peace and Love festivalen som utsmyckare så jag ska jobba före festivalen med att fixa belysning och måla sånt.

Eftermiddagenhar spenderats iförd bikini på takterassen. Schteeeeeeeeeeeeeek!!


Puss från Liza

Mina tankar 22 maj 2009, 23:35-23:50

"Ja, The Hives i öronen, det blir bra, då får jag adrenalin så jag kan slå tillbaka eller skrika högt. Nu går jag...................Kolla bestämt bakåt och skrikmima med i Hate to Say i Told You So, inte mestitta. Bra, ingen där. Gå på högra sidan av vägen där husen står precis vid trottoaren. Åh, de har fönstret öppet, så de hör om jag skriker. Här blir det mörkt. Åh, bästa låten i hela världen. Nu kan jag dö med bra musik i öronen, undrar om de som hittar mig kan lista ut vilken låt jag lyssnade på och förstå att jag var lite lycklig iaf? Happ, nu får jag byta sida av vägen för här kommer det buskar. Åh syrener - jag vill plocka, men då kanske de överfaller mig. Inte bra att stanna i onödan. Vilken av nycklarna är egentligen vassast? Den lilla kanske så ser de inte så tydligt att jag är "beväpnad". Hm. De är ungefär lika vassa. Aah, det kommer en människa emot mig, jag går inte upp på trottoaren utan håller mig på vägen. Hm, han såg sur ut, ingen fara. Aah två personer till! Hm, ett tråkigt par i 30-årsåldern. Kerstin, det kanske inte är så farliga människor ute här, men det är mörkt och det finns många knarkare i den här stan... En kille på cykel och en mörk man i kombi. Inte farligt. Vänd dig bestämt om och kolla läget. Skrik-mima. Snart är jag nästan hemma. Fy vad mörkt det är här. Gå så långt ifrån buskarna som möjligt. Nej, jag kollade mig om mesigt - damn, nu kommer de se att jag är en osäker och svag människa och hoppa på mig. Vilka då? De som inte gick på vägen bakom dig när du kollade? Ja! Okej. That makes sense. Är det någon bakom hörnet? Nej. Tack! Den här låten, men den är ju glad då får jag inget adrenalin. Men jag sjunger med högt ändå, det är ju ingen här. Om det inte sitter någon i buskarna bakom stängslet. Snart framme. Fast här är det ju ingen som bor direkt så varför känns det tryggare? Undrar vad våra grannar där gör? Guitar Hero som sist? Får jag komma in? Nej, jag skulle ju hem och titta på Rena Rama Rolf. Håkan! Nu skuttar jag nästan fram sista biten. Koden - check, hoppas ingen kommer efter mig i dörren. Fyra trappor - nycklar. Hemma!"

Kerstin

Joråsattehhh! Kryssning vare:

JAPP! Liza och Kerstin var på kryssning då.... =) =) =) =) Man kan ju säga att det va GANSKA lyckat - och det trots att vi inte hittade Svennebanan på Lizas iPod. Det säger en del. Något som också säger en del är kanske den här efterfestbilden:
Eller? Jag vet inte riktigt. Om ni vill veta mer hur vi hamnade där kanske vi ska ta det från början...

Vi tog tåget, med dagens sötast-i-stan-konduktör, till Stockholm. Kändes tämligen skumt att vara där faktiskt. Vi tog en liten sväng på stan, inhandlade nagellack, Kärlek 3000-dvd(!!!!!!!) och glass på Ben & Jerry-glassbaren i Gamla Stan. Sen drog vi oss mot Slussen, käkade middag på Mc Donalds och handlade frukost/lunch/middag till dagen efter på Konsum. Det blev juice, polarkakor, baconost och köttbullar - försmak på festival? I god tid styrde vi stegen mot färjeterminalerna för att inse att det mest verkade vara Viking Line-båtar som lade till där. Vi konsulterade en finlands-svensk dam som konstaterade att vi var på fel sida av stan! Nej, nej det var inte alls så att vi höll på att göra på oss av nervositet, men vi tog första bästa taxi till Värtahamnen istället och kunde känna oss lite lugnare! Pusta ut! Checkade in och fick så småningom traska på båten, som för övrigt var Kerstins första kryssning ever (kan vara bra att ha i bakhuvudet). Vi installerade oss i hytten och hann knappt byta om innan första komiker gick på scenen.
   
Det fanns en stor och en lite mindre scen och med undantag från första komiker satt vi sedan på första raden vid den lilla scenen som innebar ca en meter från den som stod därpå. För att ni inte ska bli helt nedslagna nu över att ni inte var med kan ni ta igen (nästan) allt här på bloggen. Schysst va?! Först ut var Pontus Ströbaeck, väldigt rolig när första chocken lagt sig över att han skriker ganska mycket, tätt följd av norrmannen Dag Sørås(yes vi fattade vad han sa!), Johan Glans - allas lilla räka, alltid lika rolig! Läskiga Jason Rouse från Canada blev lite mindre skräckinjagande när vi insåg att han verkar köra samma skämt varje performance, men bra är han iaf. Petra Mede gick på scenen och var bra för en gångs skull, faktiskt, följd av Reginald D Hunter från USA. Sen kom då äntligen The Man - Mårten Andersson, som ordnat hela grejen. We like! Magnus Betnér kom sen och Jakob Öqvist efter det. Hasse Brontén var kul men lite för bögiga byxor tyckte Özz. Soran Ismail fick alla att skratta åt hur sjuka ordsprå vi har för oss i Sverige innan Özz Nüjen gick på och gav alla tjejer bättre självförtroende. Anders Celin med sitt karakteristiska skägg kom sen och tillslut kom Ian Stone från UK på och var inte sämre han. Träningsverk i magmusklerna? JA!
             
Efteråt började festen dels på Discot och framför stora scenen, vi tillbringade mesta tiden på det sista stället där allt slutade med att vi stod på scenen, Özz sprutade champange och Dj Baby J och Stephen Simmonds ägde båset. Klockan fem skulle de stänga men Mårten uppmanade alla att ta med musiken och fortsätta uppe och ute. Sagt och gjort! Vi hängde på Baby J (NYC) som kastade daimpåsar runt sig och endade up i Mårten Anderssons svit med Jakob, Mårten, Baby J, Özz brorsa som var asskön!, Ian Stone mfl. Vi drog vidare sen och Özz, Johan Sköld, Niclas Rahm, Johan Uddenberg och fler kom till. Jaa, sen gick vi och la oss klockan 6 för att gå opp till tax free'n öppnade.
       
Vi har lite filmer från efterfesten också, men nånting ska vi väl hålla för oss själva...

På lördagen körde alla komiker på den stora scenen, tio minuter var och sen blev det lite mer fest innan båten la till i Stockholm igen. Då tog vi tunnelbanan in till stan och ut till Djurgården för en snabbvisit på Grönan. Kändes HELSKUMT, men kul att träffa folk! och köpa remmar... Halv elva gick nattbussen till Oslo och vi kom på. Fick sms-rapport om ESC när vi sov under resan för att ladda upp till 17:e maj!
      

För alla er som är sugna på RAW Comedu Cruise #2, går den av stapeln 1 Oktober och vi är de först anmälda! Hell yeah!

Angående Alexander Rybak

Vi har precis upptäckt att Alexander Rybak (Norges fiolspelande melodifestivalbidrag) är oerhört lik en av picadorerna i Disney's Ferdinand. Han som har alldeles för stor mun, väldigt mörka, stora ögonbryn och torkar sig om näsan med fingret. Tyvärr hittade vi inte någon bild på picadoren eller vad han är men efter 4.50 minuter i den här videon är han med. Det är han som kommer in sist och bär svärdet. Här är en bild på Alexander så ni kan se likheten själva.



Så kul kan man ha en torsdagkväll. Nu ska det packas lite också eftersom vi åker på KRYSSNING IMORGON!!

What?! Why?

Igår gjorde jag en MYCKET intressant upptäckt. Eftersom Liza och jag ska på kryssning i helgen kollade jag upp kvoterna för vad man får ta in i detta land som inte är med i EU. Check out vad jag hittade:


Varer det er forbudt å innføre uten spesiell tillatelse:

•·         narkotika, medisiner og gifter (Mindre mengder legemidler til personlig bruk er tillatt.)

•·         alkohol som inneholder mer en 60 volumprosent

•·         våpen og ammunisjon (se brosjyren Innførsel og utførsel av våpen)

•·         fyrverkeri

•·         poteter

•·         pattedyr, fugler og eksotiske dyr

•·         planter/plantedeler til dyrking


POTATIS! Snälla nån, vad är problemet? Ibland undrar man vad de tänkte med de här norrmännen. Jaja, tur att vi inte har planerat att köpa det på båten då!

Nu vet ni!


Oslo är soligt idag, också!

Hej dagboken! Idag ska jag och Lill-Åke ut och leta grodor och spana på tjejer.

Jag, Kerstin, har tid över, då blir det så... Ska iväg och jobba 16 men började min dag tidigt med powerwalk med Liza så jag har några timmar att slå ihjäl. Det gör man genom att kolla Stockholm Live på Youtube. Blir sjukt sugen på Stand up-kryssningen vi ska på i helgen! Raw Comedy Cruise - sjukt pepp!

Lite nyheter på jobbfronten har vi också, men det får Liza berätta om annars går hennes mardröm i uppfyllelse.

Skit, nu försvann allt jag skulle säga.

Ska gå och leta efter det...

Häromdagen hittade jag ett litet smakprov på att norrmän kan ha lite humor ändå. Vascheeguu!



Japp det var det hela.

Kissiga byxor och EM(utan D)

Mmm, spännande titel va? Nu måste ni ju läsa ALLT om vårt äventyr i helgen!

Kerstin och Liza skulle alltså passa barn på Astma och Allergiförbundets ordförandekonferens i Upplands Väsby.

Fredag 05.00 -
Lizas mobil ringer väckning.
05.05 - Kerstins mobil ringer väckning.
05.48 - Taxi till Grönlands bussterminal (några nervösa minuter försent)
06.10 - Flybuss till Gardemoen. Incheckning och snabbkoll genom taxfreen. En rolig iakttagelse var 200-gramschokladkakorna som, om de hade Marabous norska namn Freja på sig var dyrare än de det stod Marabou på. Fast det är EXAKT samma grej. Jag lovar att norrmännen köper de dyra. Mohaha!

     
07.00 - Flyget lyfter och en bekant öschötsk-svorsk ljuder ur högtalarna. Vi har lyckats komma på flygning med Sansa som flygvärdinna.
 
Det kändes tryggt och vi landade säkert på Arlanda en knapp timme senare. Det blev någon timme väntan på Terminal 4, men vi hade kortlek och musik. Dessutom såg vi två bekanta "fjes" bakom sina solglasögon, men de hade lämnat Danny hemma. Alltså, dagens kändisspan:



Dessutom såg vi en spännande sak på caféet vi våldgästade:
Alkoholfritt alternativ till espresso, äntligen!

Vi blev tillslut hämtade av en buss och åkte till Scandic Infra City. Nice hotell med damm och palmplantage. Det var lite nervöst att träffa barnen vi skulle ta hand om eftersom den störsat utmaningen var åldersspannet, 2-12 år. Men vi lyckades väldigt bra! Men våra språkcentra i hjärnan went wild. Skånska 12-åringen mixat med 4-åriga norrlänningen och systrarna från Örebro blev en spännande blandning och vi som aldrig lyckats härma norrländska förut hade/har svårt att bli av med den igen. Vårat hotellrum var förresten inget rum, det var en liten lägenhet.
       

På kvällen blev det middag och vi lyckades nog ganska bra med etiketten. Vi hittade även poolen och tänkte ta den tidigt på morgonen efter. Morgonen efter, my ass!

06.00 - Väckning.....snoozning
07.00 - Riktig väckning.
07.30 - Nahajsig hotellfrukost!

     

Sen tog vi hand om barnen lite mer, åt lite mer, fikade lite mer och sen skulle vi tillbaka igen. Buss till Arlanda, lite flängande och hängande hit och dit, började känna oss världsvana nu, såg att uppföljaren till Snabba Cash kommit ut på pocket och läste att svineinfluensan kommit till Norge och satte oss på planet igen. Denna gång med, troligen, rysk besättning. Inte lika tryggt som Sansa.

När vi kom ut ur planet på Gardemoen passerade vi en skylt som det stod "Kommer du från ett område med svineinfluensa?", nej, vi kommer ju TILL ett sånt område, så vi struntade i den skylten och gick vidare. Flybussen tillbaka till Oslo och så var vi tillbaka igen. Lite omtumlade och mycket trötta.

Precis som nu

Ah, det är ett hårt liv som skejtare

Yo, yo we've got the flow!

Kerstins familj har precis påbörjat resan tillbaka till Svedala efter en helg på Hotell Turbinen, all inclusive! Tur med vädret har hela Oslo haft i helgen, nice!

På fredagen innan gästerna kom gjorde Kerstin och Liza (eftersom Anna är i Svergige) en rejäl upptäckt. En ravin! I området där vi bor, så där ska vi lätt ha picnic och gökotta, om det finns gökar här i Norge. De heter säkert något konstigt... Sen på eftermiddagen blev det picnic i Frognerparken och statyer överallt. Middag hemma med Så ska det låta och dagen var komplett!

           

På lördagen jobbade Kerstin så familjen fick ta sig runt på egen hand. Det gick ju bra. Faktiskt. Marinerad laxfilé till middag? Ja, tack!!

På söndagen genomgick vi förvandlingen till skejtare. Bara så ni vet. Nu ska vi ut i stan och sätta skräck i folk med våra brädor (som vi ska inhandla...). Finns många lovande spots i Oslo.  

              


Norsk matkultur del 1:

Fiskpudding är ett pålägg
Fiskgratäng är gjort på makaroner istället för potatismos
De har gärna ketchup på pizzan
Det finns nåt som heter fiskkakor som ser ut som fläskpannkakor ungefär...
Römmegröt, en gröt gjord på gräddfil, typ.

Dagens norska ord:
Romvesene betyder rymdvarelser. Bjud dem på rom!

Nu ska vi ut och rulla, och käka glass med Jontes pappa och brorsor som är på besök i stan.
Word!

RSS 2.0