Tips från er egen packningsexpert

Sätt på datorn - youtube - http://www.youtube.com/watch?v=yvxjDgmeO2c

Bara att sätta igång då!
Lavv ya!

Äckligt tuggummi och försök till försvar?

Jag vill utfärda en varning. Om ni vill köpa ett gott tuggummi och vill pröva något nytt kanske? Köp INTE "Extra liquid Pomegranate blueberry" Det smakar rent ut sagt skit. Så fort jag bet sönder det kände jag "det här bådar inte gott...". Så nu vet ni det! Slösa inte 13 norska kronor på det. Men jag får se det som att jag betalade för att få en upplysning om vad jag ska passa mig för. Japp!

Snart blir det hem, middag, skura ugn och väggar och baka svenska chokladbollar till sista/näst sista dagen på jobb i Norge! Och jag och Liza ska tydligen få hjälp i köket av en inhyrd kock. Jonathan - och då snackar vi inte Jonte. Det är stor skillnad på det nu för tiden. =)

Förresten är det fullt av konsertfolk här i Oslo idag då både Madonna, Metallica og Lady Gaga spelar i byen i kväll. Näe, jag klarar mig med fläskfilé och Kvarteret Skatan jag, tack!

Jo, så måste jag ju bekänna... Jag har ju läst lite Blondinbella-blogg på sista tiden, för att få koll på vem människan är egentligen och idag spenderade jag några timmar (!) med att läsa bloggen från börjar till slut. Sjukt? Jaa, kanske men det var ganska spännande ändå. Jag fick grund för vad jag har tyckt  om henne i den första perioden av bloggen, då hon var 14 och konstant helg-packad, men det var faktiskt häftigt att se förvandlingen sen till en lite mer jordnära liten dam. Hennes värderingar är inte alltid mina och hennes smak inte heller delad av mig men det är ändå på något sätt kul att läsa om vad någon helt okänd gör om dagarna, när man själv inte hinner med så mycket. Så, nu har jag fått försvara mig inför mig själv så då kan jag fortsätta att hålla mig uppdaterad om vad som skjer i en annan del av Stockholm.

Hur går det med att rädda jorden förresten? Jag satte upp "släck lyset-lappar" på de fyra personaltoaletterna och igår var två av dem kvar. Vill tro att folk tyckte att de var så fina så att de tog med dem hem och satte upp dem. Så var det nog! Men folk är bra dumma. Det gick inte att missa lapparna men ändå släcker inte alla efter sig. HUR SVÅRT KAN DET VA? De måste ha många skruvar lösa i varje litet veck av hjärnan.

Nej, just det. De är ju norrmänn...


Fire dager igjen!


Jaa, ännu ett halvår av mitt liv har passerat och det är dags att pröva på något nytt! Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag åker hem till Sverige. Känns mest bra faktiskt. Jag åkte hit för att vara här i sex månader och det har jag varit nu, exakt i dag faktiskt. I början var det kanska tufft med väldigt lite pengar men desto mera snö! Sjukt var det! Sen efter påsk så kändes allt plötsligt lite lättare. Vi fick hit massor mat från Sverige och man kunde äntligen ta av sig långkalsongerna. Det har väl bara blivit bättre och bättre sedan dess, tack vare att man började komma in i allt och att pengarna började rulla in.Tyvärr blev det väl inte mycket till sommar tack vare allt regn, men lite schteek och i alla fall ett gemensamt bad har vi hunnit med.

Jag har knåpat ihop en liten lista på saker som jag kommer att sakna med livet här och saker som kommer bli skönt att slippa. Here it goes!

Saker jag kommer att sakna:

-det norska språket
-norska sjokoladeboller - inte alls samma sak som svenska men goda på sitt sätt
-Liza, Anna och Jonte(medan han fortfarande är kvar) - det kommer bli svårt!
-jobbfolk på Securitas och Joker
-vår fina lägenhet - golvvärme is the shit!
-100%-ig dans på Yatzi
-förfest med Porris
-att man skippar skräpmat som Mc Donald's för att det är för dyrt
-(tro det eller ej) priserna på taxi - överkomliga!



Saker jag INTE kommer att sakna:

-det norksa språket
-MTV's reklamer "Har du på følen at kjæresten din er utro? Send UTRO pluss navnet ditt til...."
-priserna på i stort sett allt
-knarkarna och alla utslagna människor överallt
-när det är långtråkigt på jobben
-Oslos atmosfär
-norrmännens matvanor (t.ex ingen lagad lunch och deras konstiga mat)
-bristen på pappåsar
-vår alltför höga toalett
-att känna sig som en inåtvänd invandrare




Any questions?



Vad är egentligen en svensk?

Jo, om du vill veta hur lillebrorsan i väst ser på dig så kolla in Oslopuls hemsida. Spännande! Illa bara att de har stavat fel på det viktigaste ordet i hela texten! DOMPA! Så kan vi ju inte ha det! Med så många svenskar i Oslo måste det väl finnas åtminstonde en på aftenpostens redaktion som kan korrekturläsa?!

Men jag vet ju vad jag ska göra så fort jag kommer hem om 5 dagar, skaffa mig en longboard, strunta i att klippa mig och köpa ett par Acne-jeans. För annars kanske de där hemma tror att jag är norsk, eller?
Och hörrni! Ni börjar bli dåliga på att kommentera! =,(

Dagens kvæll

Det ska bli bio frammåt natten. Jag, Liza och Jonte ska på Colosseum, som ska vara Oslos størsta biograf, och se Harry Potter. Sitter just nu och funderar på ifall jag verkligen har sett den sista innan den hær filmen... Får nog læsa på lite så jag slipper fråga hela tiden vad som hænder och varfør. Det brukar kunna bli så annars... Efter igår, nær vi såg "Pajræts off tæ karribejan" ær det faktiskt lite førvånande att de vill ha mig med. Men råkar man somna i en film så ær det inte så konstigt att man blir lite lost, fast man har sett den førut...eller? Førdelen med bio ær ju att man inte gærna pratar så mycket, så det blir nog bra.

Førresten tror jag att jag har fått musarm pga datorn på jobbet. Det ær inte bra. Obehagligt också før det værker omysigt, så nu skriver jag bara med vænsterarmen.

I dag ær det måndag och det kommer bli en vecka full av packning och stædning. Vi tænkte leta efter lite "Rent hus"-klipp før att bli inspirerade =). Men først ær det film som gæller.
SEE YA!

Jag glömde ju!

Grattis till de nyförlovade



Ett par dagar i Linköping

"Att komma hem är som att resa i tiden,
man känner samma känslor igen."
 - För den som letar, Lars Winnerbäck


Det stämmer ganska bra på nåt sätt. Av nån anledning är det alltid som att man krymper lite när man kommer hem. Man går in i rollen som dotter samtidigt som mamma går in i sin roll helhjärtat. Jag märker det lite på mina syskon, men inte i samma utsträckning. Kanske beror det på att jag är yngst, kanske beror det på att de har bott hemifrån längre. Jag vet inte.

Jag åkte hem till Linköping ett par dagar den här veckan med anledning av morfars begravning. Det var väldigt tufft men den var jättefin och prästen var bra så det var ändå skönt. På kvällen gick vi ut och åt med familjen, min morbrors familj, mormor och min gammel moster och mammas kusin. Det var väldigt trevligt och skönt att göra någonting annat.

mormor och hennes storasyster 

Dagen efter ville vi ha någonting annat att tänka på så vi tog med oss familjen, mormor, gammelmoster och mammas kusin ut till Harstena. Där åkte Ella 86 och Märta 90 traktor och sprang omkring på stenhällarna. Det hanns med en taco-lunch innan det var dags för Oscar, Clara, Alf och Märta att åka hem till sig. På kvällen åkte jag in till stan och träffade Maria som jag inte har träffat på 6 månader. Helt sjukt! Det var jätte skönt att bara sitta och snacka skit ett tag.

      
   

Nästa dag började med en snabb sväng på stan för att "fynda" lie och en visit på Lekia. Sedan åkte mamma och jag och hälsade på min kusin, hennes man och deras 7 månader gamla son. Sedan direkt till bussen som skulle ta mig tillbaka till Oslo där Kerstin stod och väntade på mig. Vi åkte hem och åt en underbar middag bestående av pasta, fetaost, soltorkade tomater och creme fraishe. MUMS!

Idag jobbar Kerstin och jag ska väl packa upp min väska så får vi se om det blir utgång ikväll.

Puss och kram
Liza

Några timmar har gått

och jag har försökt att hitta lite vettiga saker man kan köpa till min "egna" lägenhet. =) Jag har nämligen alltid velat pröva om det går, att när man flyttar in i en ny lägenhet bara köpa saker som är ekologiska / rättvisemärkta / miljövänliga / nåt annat bra. Att inte låta något annat komma innanför dörren, undantaget saker man redan har med sig. Och jag ska hålla fast vid principen att jag INTE ska storhandla på IKEA när jag flyttar hemifrån, just bara för principens skull. 

Först tänkte jag bara matmässigt och det kanske är det som är lättast egentligen, men med lite effort så kan man ju ha det som ett mål i alla fall. Så nu har jag ägnat lite tid åt att kolla runt efter ekologisk / miljövänlig inredning och hittat lite, tyvärr med betoning på lite, ting som jag kan tänka mig att införskaffa. Bland annat den här:


Tjaa, det är ju en början iaf. Hittade lite andra coola saker också som någon kan köpa om de vill.

      
En Earth Hour Baby-body, ett fat av hårt ihoprullade remsor av veckotidningar  och bambuskålar som var snygga men jag vet inte vad jag ska med dem till.

Kolla in här om ni inte har  något bättre för er: http://www.ekoshoppa.se/webbutiker/inredning/

Har förresten släckt lampor på personaltoan och ätit ekologisk barnmat till lunch. Vad har ni hunnit med då??? JAG VILL VETA!

Det kommer bli en låååång dag.

Så det kanske blir fler än ett ointressant blogginlägg från min sida...

Men för att inte göra den här dagen helt värdelös ska ni få lite tips. Den Vise Mannen (Di Leva) säger att: "När du tittar dig i spegeln på morgonen ser du den som kan rädda världen idag!" och det kan kännas lite hopplöst ibland, eller hur? Men det behöver inte vara så svårt som att utbilda sig till fredsmäklare eller söka arbete på en Greenpeacebåt som stoppar fartyg med långsiktigt onda avsikter. Du vill ju kunna göra något IDAG. Så här kommer några tips jag knåpat ihop från lite här-och-var som ni kan ägna dagen åt och de innehåller ingen form av orimlig ansträngning:

Justera ditt närmaste kylskåp till 3-5°C och frysen till -17 till -15°C.

Stäng av vattnet medan du tvålar in dig, eller borstar tänderna. LÄTT!

Släck onödiga lampor. Börja t.ex. släcka alla lampor på personaltoaletterna på ditt jobb, så kommer alla andra börja göra det också. Kolla så att det inte är någon där inne, som har glömt att låsa, bara...

Slösa några kronor extra på att ta den ekologiska mjölken i affären. Den är godare!

Det är onsdag, planera maten resten av veckan och planera då in lite mindre kött och lite mer närproducerade grönsaker i säsong. Billigare, enklare, bättre! Vegetarisk lasagne innan hallon- och blåbärspaj kanske?? MUMMA!

Det är gott med riktigt kallt vatten på sommaren. Ha det färdigt i kylen i stället för att "spola fram det"!

Surfa runt på sidor som Greenpeace, WWF, Svenska naturskyddsföreningen m.fl. tills du lärt dig något nytt och nyttigt. Upplys andra omkring dig! Tanten bredvid dig på bussen, din combo, ditt hatobjekt eller varför inte chefen?

Le åt alla människor du möter på gatan.

Och det viktigaste av allt! LÅT KÄRLEKEN VÄXA!

Så, nu vill jag att ni ska göra minst nio av de här sakerna idag! Jag ska precis in på toaletterna och sätta igång!

Smell ya later!


...



Hur kan någon som man kan se så tydligt framför sig, höra rösten
och till och med känna hur det är att krama, vara borta?
Jag tror fortfarande inte att det är sant
Det är bara så att jag är i Oslo och han i Linköping
Det är därför vi inte kan träffas
Jag skulle ge så mycket för att det verkligen var så

Jag älskar dig morfar
!

OMG, det är ju ikväll!!

Vår sista kväll tillsammans i lägenheten, tillsammans i Oslo, tillsammans i Norge!!! Liza åker till Sverige några dagar i morgon och när hon kommer hem har Anna precis åkt på semester i Sverige och sen flyttar Kerstin. Så kan det gå, och så plötsligt kan det slå en.

Vi har iallafall hunnit med att gå på bio tillsammans, igår. "Menn som hater kvinner" blev det och den var ju faktiskt sjukt bra gjord. Precis så läskig som man ville ha den. En fika hann vi  med innan den började också, på café Sjakk matt i närheten av Vika Kino. Mumsigt värre. Håppas vi lyckas få ihop en mumsig farewell-middag ikväll också och kanske blir det Lizas namnsdagsfilm (Across the Universe) innan sängen? Hoppas, hoppas, hoppas...

Bilder från vår feting-förfest i lördags (som slutade med att tre gäster kom...) kommer nog upp snart om ni vill. Det var en värd kväll iallafall som sista utekvällen tillsammans. 

Kerstin fick förresten en lite för tidig namnsdagspresent idag, och vilken present sen - EN LÄGENHET I GÖTEBORG! 

Glöm inte fruntimmersveckan hörrni!!! Viktigt, viktigt! 


     
Film!, lägenhet!, Margaretatårta!



Kerstin hittar en cool grej, varnar för tristess och leker stalker !

Jag vaxade brädan och surfade runt på lite bloggar och hittade en ECO-blogg där detta var länkat: http://www.wwoof.se/home/ Tycker det verkar som en sjukt spännande grej, och speciellt eftersom jag idag så ett till avsnitt av Bonderøven på SVT. Läs lite om det och bli sugna på att följa med! Kanske hinner man med att klämma in några dagar på någon fin liten gård någonstans innan skolan börjar??

Övrigt som har hänt idag är väl att vi hade en komfyr-människa på besök (=en person som lagar ugnar) som fixade så att våran ugn ska funka lite bättre. Den slår till hela tiden och alla ugnsformar vi använt i den har spruckit. Det var en termostat som inte var rätt installerad, men det var fixat på en tio minuter medan jag kollade på "The dog wisperer"...

Sista dagen för mig på jobb tillsammans med Trine = chokladkaka. Mmmmmuuumsigt full-i-bibblan! Ikväll blir det fett med grillning ute vid dammen, tänker jag, och jag märker att jag allt för ofta använder lite samma språk som Blondinbella när jag skriver. Det är alltså farligt att sitta nio timmar framför en dator på jobb när det inte händer något och man bara suktar efter något att läsa, vad som helst!! Då kan det bli något sådant som man varit / är anti. Men ni vet: "You have to know your enemy..." 

Nu fick jag världens snilleblixt! Vi slösar lite tid av våra liv på att Googl:a Anna och Liza. Jag ger de tre träffsidor så får vi se om vi hittar något skoj, okej!

"Liza Lundbladh":  Ganska många sidor från Facebook, men de lite mer matnyttiga handlade om möten med Unga Allergiker, resultat från Blodomloppet och Tjejvättern och min favorit: en sida om hennes PA-arbete "En bättre värld" där jag hittade denna ursöta bilden!



  

"Anna Våhlin": Mycket Facebook här med och söksidor som 118100, Eniro. Men hon nämns även i två bloggar, dels Lizas och min St08ckholmsblogg och i annapetersen.blogg.se. Hon har även en användare på siten flixter, men senast inloggad i september... 

Nåt som var ännu mer spännande var att bildgoogl:a dem! På Liza fick jag upp en bild på henne men även en på mig och  lite annat löst folk i bekantskapskretsar och på Anna hittade jag ingen bild men väl två på Jonte, gamla klasskompisar till mig, och några fler.  

För er som får för er att gå vidare på denna bana och även googl:a mig så har jag rekat lite för att räta ut frågetecken som kan uppstå och det kan behövas! Jag har varken sprungit Stockholm Marathon eller tränat barn i fotboll, heller inte haft ett enda prov i tyska eller jobbat som specialpedagog i Falun. Jag är inte folkbokförd tillsammans med enbart min brorsa eller pappa och jag har inte medlemsskap i Sällskapet Släktforskarna Fagersta. Den "rätta" Jag hittas först på sidan 4 i en otroligt smickrande bild från youngrascals och på resultatlistor från Rösjöloppet 1998 (94:a) och 2000 (104:a) samt i Blodomloppet, jag med... Inte så spännande med andra ord.

I dag är det FREDAG!


Vad gör man?

När ögonen blir tyngre och tyngre och man bara inte får somna?? En milllisekund förlorar man kontrollen och far i väg till drömlandet och hoppas att ingen såg. Man biter sig i kinderna, slår sig, men det känns inte. Vrider på sig för att vakna upp, men hamnar i en skön position så att man är på väg att somna igen. Man spelar överpigg för att lura sig själv och råstirrar med ögonen men ser inget annat än världen bakom ett lite vattnigt och skimrande hölje. När man inte är hungrig eller ens sugen på något som kanske, möjligtvis skulle kunna få en att piggna till lite och man får magsår om man dricker mer kaffe. Vad gör man när allt man tänker på är vad skönt det skulle vara att sova, bara ta en minipower nap i fem minuter och sen vara fit for fight igen? När man kan komma på hur många anledningar som helst till att inte slumra till, men ingen av dem spelar någon roll. Ögonlocken pressas ned av någon mystisk kraft som man bara inte kan stå emot. Vad gör man då?
...man bloggar! Tack internet!

Lite bilder från veckan och helgen

  
Kerstin och kusin Malin framför slottet.

              

Upside, downside, this is how we party...

     
På söndagen så åt vi äntligen den där kontiga norska gröten vi har funderat på att smaka i fem månader. Rømmegrøt. Jaa.... vi förstår inte riktigt vad de ser i den rätten. Men spännande var det. Smakade lite som varm mjukost... Sen har vi äntligen fått utemöbler!!!!! Så igår blev det taco-invigning av dem. Fett nice!

Idag är det tisdag, och Allsång på Skansen. Glöm inte det, barn!



Söndags"morgon"

Det var kul igår. Vi var en sväng på Olapalula, ganska dött, sen vidare till Tempest.

Nu är det Ryan Sheckler för hela slanten när det är "Life of Ryan"-marathon på MTV. Snart blir det Grandiosapizza.

Jag älskar Wullfmorgenthaler!


Bland CV:n och nattliga äventyr.

Shit vilken dröm jag hade i natt... Den innehöll allt från promenader med nära, kära och döda och konstiga telefonsamtal till en pågående våldtäkt i en lastbil och ett kändismöte med den danske bonden jag skrev om igår. Jeesees...

Morgonen på Turbinveien 7 började med ganska fet frukost innan våra hyresvärdar kom på besök vid 10. Vi skrev om några papper, kollade på avloppet och ugnen som spökar ibland och fikade lite. Nina hade säkert jättekul i soffan... Nej, men hon och Anna gör stan nu så de hittar nog på något skoj. Liza sitter hemma och knåpar på ansökningen till Idre Fjäll, referenser hit och meriter dit. Verkar sjukt lovande. ATT hon kommer bli antagen!

På tal om skoj. Vill ni vara med om något spännande så ska ni läsa Mange Schmidts blogg på Nyheter24. Läs den från början. Det är bara 20 korta inlägg och ni kommer få uppleva något mycket intressant, bland annat hans passion för köksknivar...

Fick antagningsbesked från Studera igår och vill jag studera till hösten så måste jag till Göteborg. Kom in på en kvällskurs i rättspsykologi och distanskursen i Kriminologi vid Stockholms Universitet. Nu är det bara att bestämma sig då... Fast man kan ju läsa kursen på distans även i Stockholm och hitta nåt extrajobb...

"It's not eazy, is it?" /Fat Fighter-Marjorie i "Little Britain"



I kväll blir det utgång.

Äntligen händer det lite.

Ingenting stort och viktigt, men ändå...

Lite news från igår: jag lärde mig äntligen vad en sol- och vårare är så jag fick gå och lägga mig tidigt =) (bara så ni vet så får man gå och lägga sig så fort man har lärt sig något av dagen.)


Idag har jag köpt tantstrumpor, ni vet sånna där tunna, hudfärgade av någon form av nylonimitation. 10 spänn för två par som jag ska ha i mina snyggast-i-världen-skor som helst skulle ha varit en storlek större. 

Efter min power nap mellan jobben hittade jag ett asmysigt TV-program på SVT1. 100% bonde hette det på svenska och handlar om en ung, dansk kille som har en gård där han gör allt. I det här programmet skaffade han får, byggde stall åt dem samtidigt som han byggde dörrar till stallet och sådde körvel och sen skulle han slakta några höns. Jag gillar sånna program som får en att vilja bli människa igen, alltså riktig, gedigen, naturlig, down-to-earth-människa. Jag vill också bli bonnlurk! Kolla in det! (han var ju inte ful heller liksom...) Nästa repris går kl 12.00 på SVT 1 nu på söndag!

I kontrast till det lantliga bondelivet gjorde jag mig en kaffevariant med instant coffe-pulver, obojpulver och pulvermjölk. Bara tillsätta vatten...

Håller förresten på att kolla runt lite på olika frisyrer tills att jag kommer hem och ska klippa mig, för den som är intresserad. Funderar på någon av dessa:


 


Dagens fundering: Vad är det egentligen som gör killar som bara dricker te så tilldragande?

Dagens fakta: Varje gång jag tar med mig en nektarin till jobbet i min lilla tygkasse så hamnar den ALLTID i främre högra hörnet av påsen, oavsett hur fullpackad den är. Precis i det hörnet så att man kan gå och hålla i nektarinen, genom tyget, hela vägen fram.  

I kväll blir det kyckling och klyftpotatis, kanske med tzatziki till (röran alltså, inte filmen...tyvärr...fast det är ju gott!) hemma i lägenheten där vi förresten har fått besök av Nina, som Anna lärde känna när hon bodde i England och som jobbade på Grönan förra sommaren samtidigt som jag och Liza. Världen har fortfarande inte vuxit.

Smell you later!
/Kerstin

Att rädda en dag som inte började så bra.

06:20 - Lasse Lindh börjar plinka på min mobil. Alldeles för tidigt. Tyvärr inte. Duscha. Snart kommer det varmt vatten. Snart. Blev det inte lite varmare nu? Nej. Men snart så... Nähäpp. I resign.
 
Det blev inte mer än en kall raggardusch i morse, trots tidigarelagd, planerad, uppgång. Hoppas varmvattnet har kommit tillbaka när jag kommer hem, annars har vi ett problem. Kanske var det bygget bredvid som råkade göra något dumt. Kanske inte.

När jag hade slutat dagens första jobb hann jag med en fika med Storkusin som var på besök. Det mysiga caféet som jag alltid velat gå till hade sommarstängt!? Café - stängt på sommaren? Jeg skjønner ikke et drit! Helt ologiskt. Men vi fick oss lite isté och cheese cake på ett ställe närmare stan. När vi betal't och svalt hann vi med både slottet, Karl Johan och Operaen innan mitt jobb nummer 2 skulle börja. Kort, men trevlig rendez-vous blev det! Âr rikligt avundssjuk på att hon bara tar bilen tillbaka till Dalarna på lördag.

Får se om det hinns med något avsnitt av Sally-boxen ikväll innan John Blund kommer på nattligt besök.

Grått är det iallafall utanför idag. Grått och blåsigt.
/Kerstin

 

Oj oj oj!

Så mycket har hænt på så kort tid. Det blir en riktig utmaning att få plats med allt i ett ynka litet inlægg.

Det har regnat och varit schteekande varm. Vi har befunnit oss i Norge och Sverige. Vi har hoppat som galningar tills føtterna inte orkar mer, och lite till, vi har legat och chillat vid vattnet. Folk har føtts, folk har døtt.

Anna har varit hemma i Oslo och jobbat mest hela tiden men fått besøk av sin kæra syster. Mycket hænde på de dagarna och de hann med både att bada på Bygdøy och parta inne i stan med Annas jobbarfolk. Dessutom hittade de en øvergiven mobil på stan som idag fick sin rætta och øverlyckliga ægare. 

Liza och Kerstin har mest hållt till i Borlænge och på årets fetaste festival, næmligen Peace & Love, i år større æn någonsin med 34 000 solbrænda och musikdiggande besøkare (tyværr med en lite lægre medelålder æn ønskvært). 

Here is the story about that, read it if you want to and if not... read it anyway. 

Så, på svenska (men med lite norska bokstæver) kommer nu berættelsen om vårt lilla æventyr i de mørka dalaskogarna...NOT, men på de stinkande dalafælten. 

Liza åkte till Borlænge redan en vecka innan allt børjade før att smycka ut området lite. Det blev dock lite uppsættning av stængsel, flyttning av Bajamajor och några timmars døtid dærtill. Misdommarafton spenderades med att ha fest i den lånade lægenheten før alla de andra funkisarna som var dær, inklusive arbetsledare. Den slog kick-offen med hæstlængder och vi lyckades till och med dra på oss klagomål från våra grannar... Måndagen 22e kom Kerstin ned och eftersom Liza och den fett sociala delen av henne hade varit framme så var camp redan fixat, bara att slå upp tæltet och flytta in, något som vi blivit lite av experter på på senare år.

Før er som varit på Peace &  Love tidigare år kan vi berætta att detta år var helt annorlunda, campingen var flyttad en bra bit och var lite mer enorm och sjælva festivalområdet var både inne i stan och dær det tidigare campingoområdet var. Eftersom vi var funktionærer hade vi dock lite mer lyx och bodde på en funkiscamping jættenæra scenerna (istællet før en kvart bort =).  Førsta kvællen spenderades på Ica Kupolen med lite "svensk-mat-ær-så-billig-vi-køper-alltihop-hybris", Mc Donalds och vandrandes runt på stora campingen.

På tisdagen blev det lite shopping och sen festivalens førsta artist, som æven var det upptrædande som tog andan ur oss på ett andligt plan (hmm, spænnande formulering) - Thomas Di Leva! Vilken upplevelse alltså! Ni som någon gång har varit med i gemenskapen i en kosmisk orgasm med Di leva vet att det ær något helt speciellt. På natten skulle vi sett "Menn som hater kvinner" på storbild, men den fungerade inte så vi fick upptæcka Jam Sonovision. Ascoolt! En svængande balkanstæmning mycket værd att kika lite på. Sedan blev det sjælvklart mer hæng på den stora campingen.

Efter tre dagar i tælt var vi på onsdagen ute på jakt efter svensk, billig, pizza. OM vi fann den! Fetaste kebebpizzan før 65 spænn. Det får du knappt degen før i Norge. Billigaste pizzorna kostade 50!
 
Vi tryckte i oss de sista bitarna innan førsta riktiga konserten med Molotov Jive. Svængigt? Ja, men lite før många nya låtar man inte hørt. Men Biella, du ska få dem i fødelsedagspresent. I'm working on it!

Kvællen fylldes av Stiko Per Larsson, Peter Wahlbæck och Mimikry innan vi gick och la oss.......nooooot. Mimikry (med Hjalle och Heavy) fick stå før dagens øs. Trots att vi egentligen bara kunde en låt...
  
På torsdagen børjade ju festivalen egentligen på riktigt och Kerstin skulle jobba på kvællen, med att stælla iordning logerna på Athenascenen, men innan dess blev det schteek i solen till Promoe och Backyard Babies. De var bra, kørde lagom blandat mellan gammalt och nytt. Men dagens frågetecken/utropstecken blir væl ændå Nicke Borgs trøja. En svart Lacoste-piké!?
  
Nær Kerstin hade gått till sitt jobb bakom scenen raggade jag upp hennes pojkvæn och såg Promoe ænnu en gång. Efter det drog vi en svæng till campingen. Jag skulle hængt med Jonte på Møtley men jag fastnade i ett camp och fick kvællen fylld med "Næææææææeeeee", "Daaauuucaaan" och "Peace and LØØØØVV!". Det hørdes också en del intressanta sånger som handlade om Michael Jackssons "hjærtestillestånd" eftersom nyheten om hans død nådde oss någon gång under kvællen/natten.

Kerstins fredagstips: Milow. Riktigt skøn musik att bara slølyssna på. Hans cover på "Ayo Tecnology" har tydligen spelats i Sverige. Ny upptæckt før mig! 

Festivalens størsta øverraskning var væl ændå att han kom, Pete. Hans solospelning var ganska bra faktiskt, men nær hela Babyshambles kom upp på scenen læt det -førlåt- førjævligt. Det var næstan så att man længtade efter ett gripande på scenen eller att de åtminstonde kunde ramla av så att oljudet det skulle få ett slut (pensionærskommentar!).

Dessa artister såg alltså Kerstin medans hon jobbade. Liza spenderade istællet eftermiddagen (morgonen) med att hænga på Peace and Love cafèet tillsammans med Ida(en tjej som hon utsmyckade ihop med). Klockan 16 kom Lasse Lindh dit och kørde en koncert, som vanligt var han jætteskøn och Liza lyckades till och med få en hælsning till Kerstin inspelad på mobilen. Efter det en snabbvisit i campet och dærefter direkt till Eldorado dær Timbuktu skulle gå på scenen. Eftersom konsertsællskapet var lite i senaste laget fick røjde jag sjælv framfør scenen.

Men det kunde bara bli bættre, och det blev det också - med råge! Kesrtin slutade jobba, blev upphæmtad vid merchen och sen bar det av. Om ni inte har kollat in Gogol Bordello æn så gjør det på næsta førfest! Øver till The Sounds och en het konsert med en het Maja och heta, nya, låtar. Vi slog en kik på Turboneger också innan Liza fick med Kerstin på hennes førsta Winnerbæckkonsert. Jaa, ni læste rætt! De fyra låtarna vi hann med var bra men sen var det dags før Lizas førsta Mando Diao konsert. Suck... om ni kunde høra lyckan i den sucken behøver vi inte sæga mer. SÅ JÆKLA BRA! Vem bryr sig om att føtterna skriker "Neej!" nær man kan øverrøsta de med "Yeea, yeea, yeea, yeah I said I'd die for you!" Lætt bæsta konserten!!

(Phu, nu har vi bara slutspørten kvar) 

Dia Psalma på lørdagen, smygfotografering av Sugarplum Fairy, hæng i tæltet och sen længst fram bland "småtjejerna" på Sugarplum. Dem var det drag på som vanligt trots lite strul med gitarrer och kommunikation bandmedlemmarna emellan =). Men 3 resp. 5 år ær inte før mycket om man sæger så. Højdpunkten var væl Carls nedhopp till publiken, as you can see. Kerstin hann æven med lite Moneybrother innan plikten kallade, med værldens mest nersunkade loge, tack Graveyard! Men tack vare en superschysst arbetsledare fick hon gå ifrån och se næstan hela Håkan och då klarar man hur mycket sunk som helst!

      

Efter att ha læmnat av Kerstin efter Moneybrother blev det lite mat før att klara resten av kvællen. Lite døtid innan Lars Winnerbæck gick på stora scenen med spring mellan Utopia och Tropico men tillslut parkerade Liza sig framfør størsta scenen før att se Winnerbæcks sista och størsta konsert på Peace and Love -09. Næstan længst fram i en vældigt stillastående publik, men med en Lasse på scenen som bjød på gamla godingar som han næstan aldrig spelar var det underbart, och vældigt svårt att stå still ændå. Efter två(!) extranummer och konfetti i munnen blev det en svæng bort till Eldorado och Chris Cornell. Det var helt okej, har aldrig lyssnat på det førut men helt ok. Sedan var det dags att møta upp Ida i funkisrelaxen før att inte behøva stå længst bak på HÅKAN! Festivalens viktigaste och længsta konsert. Vi hamnade innanfør staketen som dealde av publikhavet och det var en underbar konsert, æven om den  var i lugnaste laget. Nær konserten var slut ville man som vanligt inte riktigt inse att det också betyder att festivalen ær øver så det blev klædombyte i tæltet och sen bort till campingen, eller nærmare bestæmyt en parkering utanfør sjælva campingområdet før att festa lite æven sista kvællen æven om vi skulle upp tidigt och riva tælt.

Jaa nu vet ni vad vi gjorde under denna stekheta vecka i slutet av juli.
Read it an weap!



Hahaha! Jag bara måste!

Satt och kollade på Platekompaniets hjemmeside ifall det fanns några roliga, billiga filmer man kan kjøpa innan man åker hærifrån. Hittade "Edward Scissorhands"....


...
eller jag mener "Edward Saksehånd".

HAHAHA!!!



Dagens frågetecken: varfør har "About a boy" blitt øversatt till "Gutter er gutter"?????


Nej nu blev det ju ett helt inlägg før jag hittade en till filmtitel: "Nedenom og hjem igjen", Någon ide vilken film????? Inte? Jo, "Bortspolad" eller "Flushed away"...Norrmænn....


Førresten så ligger det ett FETT inlægg och bara væntar på Lizas upgrade version, sen får ni veta allt vad ni missade på Peace and Love!!

/Fred och kjærlighet

RSS 2.0