Jag ska slåss och skriva packlista

Japp, nu är det klart! Jag och Liza drar till Idre och gör fjället osäkert 6-15e mars. Så mamma, när jag ringer får du vara beredd med papper och penna och skriva ner packlista =) för vi åker direkt härifrån.

 
Hoppas det blir lika fint väder som några dagar förra året.


Dagens present från tant Kerstin till er alla: Varsågoda!

Kan man få för mycket av Lasse-leendet? Nej!      (Få nog av leendet.      Nej.)

Två sugna soffor och utefika!

Vad kallas egentligen en soffa som man har dammsugit? Visst måste den då vara sugen, eller? Vi är just nu sugna på chokladbollarna som ligger i frysen för att hårda till sig...HA vi skulle kunna jobba på nyheterna med den övergången!

Vad vi egentligen menar är att Kerstin har storstädat lägenheten medan Anna och Liza har suttit ute i solen och fikat med sina 16 underbara ungar. Idag har vi också fått veta att Anna har jobb på barnehagen hela mars och Liza har fått fler tider nästa vecka plus lite till när vi kommer tillbaka från Idre.

Idreplaneringen är i full gång, vi försöker pussla ihop det så att vi ska hinna med att jobba så mycket som möjligt men ändå komma upp. Man vill ju inte missa en hel vecka skidåkning och umgänge med 30 lite större ungar! När vi överger Anna i en hel vecka planerar hon en liten tripp till Göteborg för att återgälda Carros besök.

Nu har Anna och Kerstin tagit ett par norska vuxenpoäng genom att gå till banken och skaffa sig konton, snart kanske vi kan börja tjäna lite pengar på rikigt också, inte bara samla timmar. Liza får vänta ett par dagar till.

Nu börjar det bli dags att återuppta serietittandet som har blivit lidande p.g.a. för mycket långfilmstittande. För tillfället är vi mitt i 5 olika serier faktiskt. Men denna vecka har vi sett "Mannen som elsakde Yngve", ni vet den där boken vissa av oss läste i gymnasiet. Det kanske inte är världens bästa men eftersom Kerstins norska favvoskådis är med i den var vi tvugna att se den. Kan väl säga att den var ungefär som boken fast lite sämre men ändå sevärd på nåt sätt.

Liza och Kerstin har den här veckan upptäckt "A shot at love with Tila Tequila" på MTV och det har uppenbarligen blivit lite för sent på kvällen för att allt ska fungera ordentligt. Se bara bilderna:





Vi är oerhört glada att vi fått hit våra täckbyxor så att vi kan leka i snön.


Så här ser konstverket ut i mörker med belysning.


DAGENS HELT SPRILLANS NYA ORD!!!

Fullgång - Ni vet så där som man går när man går hem från krogen.

Då tar vi väl våra chokladbollar själv då!
Mmmmmmmmm

Vilken färg ska jag ha på klänningen?

Jag ha aldrig vart på ett bröllop i hela mitt liv. Men nu äntligen!! Jag ringde Victoria så fort jag fick höra det på TV och visst var jag bjuden!! Hon undrade om jag vill vara "toast mastress"  men jag sa att jag skulle fundera på det en stund. Vi får se om jag orkar. Ska bli kul och se hur det egentligen går till det där med bröllop iallafall. Men att behöva vänta enda tills nästa vår... jaja. Jag ska inte klaga.

Cheerioo!!
/Kerstin

Forspeil=förfest!

Internet is back, verkar mest som att det tar ledigt på helgerna och vi är bara glada över att det har kommit tillbaka! Anna och Liza jobbar, jag väntar på längdskidor på TVn. =)

Helgen förlöpte lugn och koselig. Melodifestival ggr 2 i lördags. Norges bidrag är väl inte tip top direkt. Bara så ni vet. Kom på att vi ju faktiskt kommer kunna rösta på Sverige detta år så det måste bli en bra vinnare så vi kan slösa lite pengar på det.

Det har varit lite aktiviteter runt huset här också. I lördags poppade det upp fyra snygga isskulpturer utanför våra fönster och i går var det två isprinsessor på dammen utanför och det var marschaller och brasa. Kul att det händer något!

   

Jaa, ni kan ju sitta där ikväll och mumsa på era semlor, vi är INTE avundssjuka. Vi ska nog röra ihop en kladdkaka senare. HA HA HAa!

PS: Fortsätt gissa på bilden från den 16e!

Unskyld

Det har varit dåligt med uppdatering på sistone, orsaken ær att vi alla har jobbat de sista dagarna och i helgen så førsvann jag hem till Sverige før att fira båda mina syskons fødelsedagar och tydligen så rymde internet från vår lægenhet igen... Passar på att skriva en snabbis på pausen på jobbet medan barnen ær ute i snøn och leker. Jag hoppas på att internet bestæmmer sig før att komma tillbaka idag så att vi kan uppdatera ordentligt och kanske æven lægga upp lite bilder från helgen...

Denna vecka jobbar både jag och Anna på barbehagen hela uken och idag ær vi dessutom en man kort så det ær lite extra utmaning. Kertin ær ledig hela veckan tror jag...hon ska i alla fall på førspel på lørdag. Tror jag låter henne berætta mer om det.

Ha en underbar dag i snøn som verkar ha kommit æven till Østergøtland och resterande Sverige också!


 


Puss och kram från Liza

Snorpapper och fiskpinnar

De senaste dagarna har vi suttit och snutit, snytit, eller eh... vad nu snyta heter i dåtid?? I alla fall har vi gjort just det i otakt och saknat vårt internet som försvann mystiskt och spårlöst under helgen för att sedan lika mystiskt och spårlöst återuppstå idag. Så vad gjorde vi då en helg utan DET? Käkade CHOKLAD, tittade på skräckfilm, firade Valentinesdag genom att bada i hjärtan och äta gratis godis på Byporten och inte minst detta:



Vad föreställer bilden? Gissa på, det kan finnas flera korrekta svar. Det mest uppfinningsrika, men ändå lite logiska svaret vinner. Förra gissningstävlingen var bara en mjukstart, men vi fick många påhittiga lösningar. Vi bestämde oss för att kombinera dem för bästa resultat. SVAR: En blåfrusen Björn Dählie med din mamma och en elefant i en stridsvagn.

Lizas tillägg: Ska på intervju hos Hjemis (Hemglass) och Brio imorrn.
Annas tillägg: Har heltidsjobb i två veckor framöver.
Kerstins tillägg: Norskarna äter samtidigt som de går och svenskarna har återigen lyckats ödelägga min tro på deras musiksmak. LASSE PÅ ÅTTONDEPLATS???? WTF?

Nu blir det lite mail-koll, nysningar, te och zappande innan bed time. Nighty nighty!

Kerstin kände just en enorm likhet med denna man där hon förkyld sitter och skrattar och rapar innåt samtidigt.....


"Livet är en schlager" nästa film på dagordningen?

KIM OCH NYBAKAT

Vi sitter och suktar efter The Kim Källström eftersom vår TV älskar oss och visar Sveriges match på Eurosport. Tack! OJOJOJ MÅL AV Rasmus Elm! Nice! I köket jäser Lizas bak som vi får till frukost i morrn. Slurp! Anna lämnar Sanna som varit på snabbvisit, för hoppningsvis på rätt busshållplats... Annars har vi väl inte så mycket mer att uppdatera, men vi vill gärna veta vilken Pappa som kommenterat i händelse av att han har rätt ...=) BÄSTA MÅLET --- K-K I-I M!

Ja, vi avslutar väl med lite värdefullt drit:

Dagens påhittade verb:
  Sugröra
Dagens lärdom:  Anna har lärt sig att kinky och kinkig inte riktigt har samma innebörd...
Dages upptäckt:  Det finns inte bara ett ställe här som heter Kjelsås, utan även Romsås. HAHAHA!
Dagens upptäckt #2:  Valbiff i frysdisken.... huh...
Gårdagens citat: (I går kväll var vi nog alla lite föör trötta. Eller?)
  • Jonathan ska precis börja flossa när har upptäcker att: "Oj, jag blöder! Nej, det var pizza."
  • Taget ur sitt sammanhang kan man börja undra vad Liza menar...:"Jag testades verkligen positivt för ALLTING"
Keep it real - buy a seal!

Oslo - en liten alpby?

Today is a "greeet deeey" för vi får chokladbollar!!!!!!!!!!!! (Eller klumpar om Anna får bestämma). Mumsig mat också - slicka-faten-god =)

Det har varit en produktiv tisdag för både oss och Norge. 
ANNA: Jobbat med skickeligt störende barn och sjöng Krokodilsången (kommentera om ni vill ha texten).
LIZA: Upptäkt norra norrland A.K.A. Rotnäs och då likaså bussnätet dit plus fixat lovande jobb via vikariepool.
KERSTIN: Blivit upplärd bredvid en skön nynorsk i informationen på ByPortens köpcenter och lärt sig användbara och kanske inte så användbara, norska ord.

NORGE: Fortsatt orkat producera snö, snö, snö..... Give us a break! Or at least some summer!!!

Nu blir det väl lite film som vanligt kanske och sen beddy-time =)

Lite bilder från Lizas och Kerstins upptäktsfärd igår. Är inte Oslo lite av en alpby??

   
Norrmännen har lite problem med airconditioning på kontoren...

 
Dagens gissningstävling! Vad är det?

Snö, snö, snö...

Jaa, idag vaknade vi till ett, om möjligt, ännu snöigare Kværnebyen så beslutet att gå ut och slänga oss i snön kändes helt rätt. Fast först en tur till Tøyen och kolla in muséerna där ur synvinkeln möjlig arbetsplats. Inget vidare faktiskt så snön kändes ännu mer lockande när vi var på väg hemmåt. En snöängel och blöta jeans senare tog vi hissen upp till vår lilla lya och spiste.

Anna är snart på väg hem. Hon har fått jobba på dagiset  i tre dagar nu. Nice med arbetsplatsen 150 meter från dörren.

Ikväll är det ju faktiskt fredag och vi har nu bott här i en vecka så det blir faktiskt liiite lyx i vardagen med efterrätt till vår svenskköpta fläskfilé med klyftpotatis idag.

Råkade nyss subbla över det faktum att melodifestivalen börjar i morgon. Ojojoj. Hur ska vi klara oss? Blir knepigt faktiskt. Tur att SVT Play finns. Vi har bara SVT2 än så länge.

Veckans kändisspan: Thomas Von Brömsen! Det ni! Han sätter upp någon slags revy här i stan. Såg ganska gammal och kutig ut.

Veckans upptäckter: Oslos katedral är på rehabilitering. Spännande. Och vårt område verkar vara en gammal idrottsplats. Kolla bildbevisen!

Veckans namn: Mårten Tobias. Say no more. 

    Där bor vi, ifall ni missat det =)

En vinterpromenad senare...

Nu sitter jag ensam i lägenheten och försöker få upp värmen lite. Anna är på dagiset här utanför och jobbar!!! De ringde in henne imorse, vi får se om hon skriver om hur det var senare...

Så istället för att vi alla tre tog bussen till Aker Brygge blev det bara Kerstin och jag som packade våra CVn och gav oss ut på jobbjakt. Efter att ha avverkat Aker Brygge vandrade vi in mot stan och slutade vid Grönland och tog en enkel lunch hemma hos Jonte på Munkgata. Kerstin blev kvar där och jag själv tog en promenad hem därifrån. Idag har vi sett att temperaturen ligger på ungerfär -7 grader så det är befogat att frysa fast man har långkalsonger på sig.

I väntan på att Anna ska komma hem blir det nog en film eler två, kanske lite norsk TV också...hmm...

Puss och kram från en halvtinad Liza

We are in the building!

Nu sitter vi här i vår egen, najsiga, alldeles alldeles underbara lägenhet i Kvaernerbyen och piratsurfar på någon annans internet eftersom vi fortfarande inte kan komma in det sjukt byråkratiska systemet i detta land och skaffa oss ett eget. Whatever! Vi kan lyssna på Backstreet Boys och ha det bra iallafall. Det kommer komma en profilbild så fort vi får alla tre att se bra ut på samma kort, annars får vi klippa och klistra ihop ett i paint. Kan bli kul.

Idag är vi ganska döda efter 8½ timme på stan igår med CV:na i högsta hugg. Vi har lärt oss stan lite iallafall. Folk kan nog vara ganska trevliga men det finns ju undantag som bekräftar regeln överallt.

Och här kommer svaret på frågan ni alla har undrat över. Medelpriset när vi tittade igår var att en Capricciosa kostade 120 norska kronor. Kolla upp en växelkurs och räkna på det.

Här kommer lite bilder också om datorn pallar:



Vi driter i bildtexterna nu. Undrar ni något får ni kommentera och fråga. Och JA det är SVIIIIIINKALLT! Vi har ingen termometer men tänkte kolla väderleksrapport på TVn för att se. SKulle gissa på MINST minus 10 plus vind. Yeah! Känns det bra att vi tänkte "Äh, det är ju snart vår" när vi packade? Nja...

Dagens norska ord: luremus & dödsfett (från den norska skräckfilmen Fritt vilt. Relativt sevärd.)

RSS 2.0