FREDAG!!

Äntligen fredag! Fast den verkar inte bli riktigt som planerad för min del. Blir ingen middag och antagligen ingen kladdkaka heller, i alla fall inte i Majorstuen. Men jag får väl se fram emot middag och mys med brudarna istället. Kanske till och med blir kladdkaka här hemma. Får hoppas att det blir tid till film i Majorstuen en annan dag eller senare ikväll.




Nu har jag också lyckats se klippet från Postkodlotteriet. Det visar sig att det visst låg på den länken jag har fått av alla. Nämligen denna: http://tack.postkodlotteriet.se/
Problemet var bara att min dator inte visade hela sidan missade jag det som stod längst ner på sidan, nämligen "Se TV-klipp" Så nu hoppas jag att alla andra också hittar det och at det bara var min dator som inte ville visa hela sidan. Annars är det bara att ni fixar helskärm på internet (F11). Om ni vill veta mer om Astma och Allergiförbundet och deras arbete kan ni gå in här och läsa om det.

Så här god efterrätt får man på deras kongresser i alla fall...mmmmm....



Imorgon åker vi till Lillestrøm för att fira Halloween ihop med Sanna, Sansa och Emma Hedin som är på besök i Norge över helgen. Hoppas få med oss kameran dit så vi kan lägga upp lite mer bilder här.

Bara för att det är fredag kommer en liten film till bara för att det var så länge sen.


 

Ha en bra fredag och glöm inte

DANSBANDSKAMPEN imorgon!


Sorry folkens

Länge sen det kom en uppdatering här. Ledsen för det, men har inte hänt så mycket att skriva om...

Helgen som gick var Anna hemma i Linköping för att skriva högskoleprov och jag var på löningspils med jobbet i fredags. Lördagen spenderades med storstädning och film för min del. och på söndagen skulle vi haft visning här men det blev inget. I alla fall var jag och tränade ett medelpass själv. Det var riktigt bra, känner att jag behöver styrketräningen ;P Sedan blev det lyxmiddag när Anna kom tillbaka på kvällen.

Den här veckan har vi hittils varit en man kort på jobbet så det har varit lite hektiskt men vi hann ändå med ett träningspass igår och idag börjar faktiskt träningsvärken komma krypande på riktigt för första gången. Idag kommer Idas mamma och lillebror på besök, och imorgon blir det nog ett aerobics pass. På fredag blir det antagligen filmmys.
Ja det var väl allt för denna gången...helgen som kommer berättar jag mer om en annan gång.

Just det! I fredags var det ju FN-dagen och vi hade insamling med alla föräldrar på jobbet. Det gick väldigt bra, vi fick in 8000 kronor som ska skickas till Nepal.

Dagens fakta: Man har inte träffat en hurtig Friskisledare förrns man har träffat en hurtig NORSK Friskisledare.

Veckans TV-kändis: Tydligen jag. Jag syns tydligen i inslaget om Astma och Allergiförbundet i Postkodmiljonären den här veckan. Har inte kunnat se det själv men jag hoppas det är bra.

Puss och kram
Liza

Tusen TAKK!

Hahaha vilken tur att alla känner mig så himla väl!
Legitimationen är packad och bytena nedskrivna både för tur-och returresan.


Älskar er alla
Anna

Musarm vs Afrodansarm?

Idag var det bara att springa till bussen efter jobbet för att hinna till Afrodansen på Friskis. Jag (Liza) som aldrig har testat det förut tyckte det var väldigt spännande. Men det går inte att komma ifrån att det ser ut som ett sektmöte när alla sträcker upp händerna och ser lyriska ut i takt till musik. Håller alltid på att börja skratta när jag kommer på det. Försök själva att hålla er för skratt nästa gång ni är på ett gjympapass och alla gör saker i exakt samma takt som om de vore i trans.

Efter halva passet ungefär upptäckte jag att jag hade jätteont i armbågen, måste ha överansträngt den när jag gjorde "titta på klockan"-rörelsen (vilket iofs är en ganska konstig rörelse i Afrodans kan man tycka.) eller så har jag lyft för mycket barn. Ont gör det i alla fall. Men jag antar att det bara är att försöka vila den så mycket som möjligt.

För övrigt låg våra Winnerbäck-biljetter och väntade på oss i brevlådan när vi kom hem från träningen. Så nu har peppen börjat. Han skrålar för full hals här ur Jontes högtalare i lägenehten.

Ikväll blir det Grey's Anatomy under varsin filt i soffan och sedan jobb resten av veckan. På fredag är det FN-dagen, då ska vi samla in pengar till en pojke i Nepal på dagis. Vad ska ni göra? Annars har vi nog inga direkta planer för veckan. Anna åker hem och skriver högskoleprov över helgen. Hon håller på att packa ihop lite grejer just nu. Lust att hjälpa henne? Vad kommer hon glömma packa?? Skriv en komentar så hon får med sig det!

Vad gör ni annars då? Bilen går bra?

Bilder från Tyskland

Här kommer nu bilder från tyskland


         
Nina; jag och Matihilde.         Inne på rådhuset, brudtärna
                                           till vänster och släkt bakom.



     


 

Top model uppträdandet!!


Been there, done that

Nu har vi vart på danspasset, det var helt ok, inte riktigt lika tufft somdet vi brukade gå på hemma i Linköping för ett par år sen, men ändå kul. För att få ut lite mer av dagens träning tänkte vi köra ett eget danspass ute på byen ikväll.


Ja det var väl det som har hänt sen sist. Nu ska vi titta på Lynley. Ni kan få ett smakprov på första dansen på dagens pass. (bara för att härma Kerstin lite =P)

Hoppas ni får en fin kväll allesammans!

Nu är det bestämt!

Efter att ha blivit väckt vid halv 12 och tagit bussen hem har vi redan hunnit vara produktiva nog att bestämma oss för två viktiga saker.

  1. Vi ska köpa månadskort på Friskis idag och gå på Danspass. (Kör fortfarande på principen: Om det står på bloggen är det sant. För då måste vi ju gå.)
  2. Vi ska gå på Lars Winnerbäck i Oslo den 12 november!
Anledningen till att jag tog bussen hem vid halv 12 i morse då...Jo jag var äntligen på bio och såg Flickan som lekte med elden igår, och sen blev det övernattning i Majorstuen.

Nä nu ska vi väl äta lite lunch och sen leta fram och damma av träningskläderna. Hoppas ni har en fin höstdag där hemma i Sverige också för det har vi!

Puss och kram

Om det står på bloggen är det sant(?)

Återstår att se men om jag skriver det här så MÅSTE jag ju göra det so here goes:

Jag var inne på Friskis hemsida och hittade att de här i Norge säljer klippkort på 8 gånger för 900kr. Perfekt för mig som tänkte att jag skulle träna ca 1 gång i veckan den tiden jag har kvar i Oslo. Ödet vill att jag ska träna så nu är det bara att sätta igång!

Förldramötet gick bra för er som undrade. Känns också som att det börjar bli lite bättre stämning mellan oss på jobbet också och att vi kan prata bättre med varandra. Sen får vi bara hoppas att allt som sägs blir gjort också. Men det känns ändå ganska trist när man sitter och pratar om vad vi ska göra framöver på barnehagen och så helt plötsligt inser man att "jag kommer inte ens vara här då". Är så mycket av det vi pratar om som jag har lust att göra. Bara det att missa Lucia och Julfesten känns jättetråkigt. Jag kommer liksom inte få någon ordentlig avslutning på det hela. Åh jag känner redan nu hur mycket jag kommer sakna alla barnen! Sen kommer det bli nya barn hela tiden...men det blir nog bra det också.

Idag ska jag försöka gå och lägga mig lite tidigare och sova bort förkylningen. Men först blir det en kopp te.

Sussa gott å vakna torrt!

Konsertextas och fotbollsskandal

Helgen som gick ja, här kommer äntligen uppdateringen!
Vi börjar väl med fredagen...

Ida, Anna och Liza hade precis bestämt sig för att ta en lugn filmkväll och satt in kladdkakan i ugnen när det trillar in ett sms där det står:
"Ni står på listan"

Det är alltså Richard som jag och Ida jobbade med på Peace and Love som har fixat in oss på Raised Fist's konsert på John Dee i Oslo. Han följer med på deras Europa turnée som deras fotograf. Fick en chans att snacka lite och dricka öl med honom innan konserten började. Vi var lite nervösa för vad vi skulle tycka om musiken eftersom ingen av oss har lyssnat på det innan. Här är ett smakprov. Vi var positivt överraskade allihopa och kunde till och med röja lite till det. När det var slut väntade vi på Richard tillsammans med hans norska kompis för att gå ut och ta några öl. Problemet var bara att Ida inte kom in någonstans eftersom det var minst 20 på alla ställen i närheten. Så när klockan var två tog vi istället en taxi hem. Men det var i alla fall kul att träffa Richard en sväng.

När vi var på väg ut på fredagen ringde mina föräldrar och berättade att de hade kommit fram säkert till hotellet.

Strax efter att vi ätit frukost vid 10-tiden på lördagmorgonen ringde det på dörren och där stod de här filurerna:




Efter lite fika med riktigt bryggkaffe(!) och en rundtur i lägenheten med mormor satte vi oss i bilen för att åka upp mot Ekeberg för att titta på utsikten och se vart Edward Munch hämtade inspiration till Skriet. Efter det bar det av till Frogner parken, förbi slottet, en sväng på Karl Johan och fika på Operaen. Till middagen bar det av ner till Aker Brygge och Big Horn. Den restaurangen kan rekomenderas om man är sugen på riktigt gott kött, men det är ju Oslo så glöm inte den stora plånboken.
Pappa och jag sa god natt till mamma och mormor och vandrade upp till Harry's vid Karl Johan för att se matchen mellan Sverige och Danmark som tyvärr inte slutade som den skulle men det var ändå grym stämning på puben. När mamma skulle komma och hämta pappa hemma hos oss efter matchen körde hon vilse men det gick bra till slut med hjälp av våra gratiskartor.


På söndagen blev det fika hemma hos oss igen efter en något längre sovmorgon än det var tänkt. Sen var det dags för gästerna att åka tillbaka hem och vi andra tog en ordentlig slapp-dag på soffan.

I måndags införde jag och Ida Hiss-förbud. Vi måste alltså ta trapporna hela tiden. Jag har dessutom bestämt mig för att gå upp över Ekeberg varje dag (ca 1 timmes promenad). Hitills har jag gjort det 3 av 3 dagar så det ser bra ut än så länge. Funderar också på att dra med mig någon och simma i helgen, eller kanske besöka Friskis. Börjar känna att jag nog måste komma igång lite om jag ska orka hela säsongen uppe i Idre.

Ni får följa med och se om jag lyckas hålla igång träningen.

Nu är det dags för föräldramöte!
/Liza

Bröllop i tyskland

Böcker är inte min grej! Så istället för att dra till Göteborg och Bokmässan så drog jag en lång helg till Bremen i Tyskland. Det blev en kombinerad reunion och bröllop. Vi var tre utlänska gäster det var jag, Nina en svensk tjej och Mathilde som är fransyska. Vi tre träffade alltså en av de blivande brudarna Valesca när vi var i london 07-08, vi jobbade alla fyra i ett posh litet samhälle 40 min utanför london som aupairer. Jag var första som anlände till Bremen kl 2 på torsdagen. Jag blev medbjuden till deras nya lägenhet som de hade flyttat in i söndagen innan. Jag blev avundsjuk eftersom det var en lägenhet med typ 3,5 m i takhöjd och fina dekorationer i taket(vet inte vad det heter).

Efter att vi hade varit där en kvart förklarade Valesca schemat över dagen och sen fråga hon vad jag skulle ha på mig när de skulle till stadshuset dagen efter. Valesca hade alltså glömt att berätta för mig att det skulle vara själva ceremonin på fredagen och lunch efter det med 25 personer inbjudna och sen skulle det vara själva festen på lördagen med ca 100 gäster. Jag trode alltså allt skulle vara på lördagen. Jag hade inget val utan jag fick därför ha samma kläder båda dagarna. Resten av torsdagen blev det därför lite farande och flängande och förberedelser för lunchen som skulle vara hos Judiths mamma. (Judith är Valescas fru)

Jag, Nina och Mathilde skulle få bo hos Judith mamma så vi gjorde oss i ordning där och även Judith satte på sin brudkläning där och gjorde håret. Medans Valesca gjorde sig klar i deras lägenhet, de hade bestämt att inte se varandra innan de var på stadshuset. Ceremonin var ungfär en kvart lång och mest formell, allt på tyska så jag förstod ingenting haha. Sen åkte vi hem på lunch det var plockmat av olika rätter som Valesca sa var väldigt tyskt. Det var förvånadsvärt mycket grönsaker.
Sen åt vi bröllopstårta som en kompis till Valesca hade lagat med två våningar den var sagolikt god och hon var inte bagare ens.

Efter att gästerna hade gått och vi hade städat så gick jag, Nina och Mathilde en lång tur utmed floden och hittade en mexikansk restaurang vi blev rekomenderade. Där lärde jag mig att tyskar verkligen är dåliga på engelska. Hälften av servitriserna förstod inte ett ord och den vi fick som tydligen kunde prata engelska gav mig vitt vin istället för rött och Mathilde fick en vegetarisk rätt istället för med kyckling.

På lördagen började festen kl 3 med kaffe och kakbuffé. Sen var det lite dötid och så var det en välkomstdrink kl 5. Efter det skulle brudarna såga sönder en trästubbe, det var någon symbol för början av gemenskap, typ att det var första saken de gjorde ihop. Låter kanske lite flummigt men det var så jag fick det förklarat. Sen var det dags för maten.

Förrätt: Grönsakssoppa med några konstiga korvbollar i.
Varmrätt: BBQ
Efterrätt: Hallonfromage

Efter middagen visades några bildspel på brudparet och det var några sånguppträdanden. Sen gjorde några kompisar till Judith en rikitigt rolig grej. De gjorde typ Top Model Bröllop där de hade en plåtning på en strand så Valesca och Judith fick ta på sig cyklop och badringar och sånt på 30sekunder. Fast efter 5sekunder blev de avbrutna med frågan om de brukade gå på stranden i brudklänning. Nej de behövde inte klä av sig, de fick varsitt förkläde med bikini-klädda-kroppar på. sen blev de fotade med två baywatch killar och därefter dömda av en jury. Hela grejen var väldigt bra genomförd och alla gick in i sina roller. Efter det blev det DJ och dans.

Tyvärr går det inte att lägga upp bilder just nu men ska försöka lägga upp några stycken senare!

Kan väl avsluta med ett litet tips: Om du ska åka på bröllop utomlands, ta med en TOLK!
/ Anna

Grattis Fanny

VI GRATULERAR FANNY TILL NYTT JOBB!!!

Bion igår ja...det var faktiskt så att det var Ida och Fanny som var och såg Flickan som lekte med elden. Eftersom Anna redan har sett den och Liza fortfarande väntar på att se den med någon annan (hrm,hrm) såg vi istället Inglorious Basterds. Den var bra,  humoristisk samtidigt som den var ganska brutal. Väldigt sevärd film tycker iaf jag (Liza)

Vad söta ni är mamma och pappa =) Ser fram emot att träffa er i helgen också!

Imorgon har vi personalmöte på jobbet, får se om vi kan lösa lite problem vi har haft där på sistone...

Sov gott inatt!
Puss

Idre, bokmässa, roomies

Sådär ja då var det äntligen dags! Den efterlängtade uppdateringen! Vi börjar väl med Idre. Som ni förhoppningsvis har förstått så fick jag jobbet som skidlärare där uppe, efter en 15 minuter lång intervju. =D Så just nu är planeringen för att flytta dit i full gång. Kommer bli så att jag får åka direkt härifrån eftersom första utbildndingen börjar dagen innan jag egentligen ska skluta jobba här. Sen är det full fart där uppe fram till julafton i princip. Men i alla fall, här kommer lite bilder på det andra vi gjorde där uppe:






1. Njupeskär 2. Utsikt 3. Varglav (giftig) 4. Kalle kastar lasso hos samerna 5. Renen Plupp 6. Mamma och pappa fikar 7. Tuva plockar blåbär 8. Pappa på toppen av Städjan 9. Rendalssölen 10. Lunch på Städjan

Helgen efter drog jag till Göteborg på Bokmässan. Det blev ett efterlängtat återseende med Kerstin och massa prat och surfande efter Idre-bilder på Facebook till kl 4 på natten. Sedan upp vid 8 för att träffa mina föräldrar på mässan och sedan in för att shoppa loss och spana kändisar. På kvällen blev vi inbjudna på korridorsmys hos Carros kompisar. Var väldigt mysigt och framförallt jävligt gott! Senare träffade vi Kerstins kursare och hennes pojkvän på Vasastaden och efter det drog vi vidare till Trädgården. Där råkade vi visst stanna lite längre än vi hade tänkt och kom hem vid halv 4...oops...Upp igen vid 8 på söndagen för att lyckas få billiga biljetter till mässan. En helt ok dag med Glada Hudikteatern, Lars Winnerbäck och Mikael Nyqvist. Efter att det stängde åt vi middag på ett hak på stationen innan min buss gick tillbaka till Oslo. Några bilder kanske...




Om ni vill se fler bilder får ni gå in här och titta =)


Efter en fartfylld helg var det äntligen dags att få in de nya brudarna!! Klockan 8 på kvällen var det bara att börja göra plats i frysen och alla köksskåp för det var en minst sagt fulllastad minibuss som kom. Här har vi i alla fall en bild på Fanny och Ida:


VÄLKOMNA HIT BRUDAR!



Idag blir det bio på olika håll."Flickan som lekte med elden" och
"Inglorious Bastards"
Vi kanske hörs senare ikväll!

Puss puss

Nu kanske

Nä som ni förstår fungerade inte internet i måndags sen när jag kom hem. Det var nämligen så att internet dog i hela Kvaernerbyen vid 4-tiden på måndagen och kom inte tillbaka förrens fredageftermiddag. Men då fanns det inte i lägenheten. Men nu har det fungerat i stort sett hela dagen.

Igår var vi ute med Ida och Fanny. Vi hamnade på Grünerløkka på en bar. Var riktigt mysigt och de spelade sjukt bra musik. Typ Mando Diao och sånt hela kvällen. Vi besökte också en efterfest i typ 5 minuter innan vi ångrade oss och tog en taxi hem.

Idag har det vart ruskväder hela dagen, så efter en ordentlig sovmorgon har vi slappat hela dagen.

Men nu orkar jag faktiskt inte skriva det där långa fina inlägget som jag har lovat. Det får bli ännu en "cliffhanger". Sorry! Men imorgon! Imorgon SKA jag skriva det. Jag lovar (om inte internet försvinner igen...peppar, peppar)

Puss o go natt

RSS 2.0