Avskedsfest/Utflyttningsfest

Lägenheten klarade sig från att bli totalt trashad som tur var. Men vi var i alla fall några fler än de 5 (inklusive oss 4) som enligt Facebook skuklle komma hit. Det var en väldigt lyckad kväll enligt mig, förutom att jag missade bussen in till stan eftersom jag inte riktigt fattade vad som hände, och inte riktigt ville lämna någon efter mig hemma. Så Anna och Amin(från jobbet) åkte in till stan själva. Men det verkar som vi hade det bra på varsit håll i alla fall. Jag var helnöjd med kvällen även fast den enda av gästerna jag hade träffat förut var Martin Phil. Ja förutom Jonathan då... Nog sagt, här kommer bildbevisen:










Tack för bilderna Ida! =D

December

Idag är det 21 november det är alltså typ en månad kvar till jul. Det känns just nu som att det är sjukt mycket som ska ske innan vi är där. Först och främst ska vi i kväll ha utflyttningsfest/avskedsfest för Liza. Vi får väl se var kvällen slutar någonstans. Annars har jag och Liza börjat packa ihop våra saker nu. Har väl kommit halvvägs ungefär. Maskinen kommer gå på hög varv för att få allt tvättat innan det ska ner i väskerna nu några dagar fram över.
Annars kommer Ida börja flyttstädningen på måndag för att hon ska åka hem på torsdag och fira 1 advent i Sverige. Fanny följer tätt efter på lördag. Så det blir Anna och Liza som får ta dem saker som inte kan göras innan man har slutat använda dem. Liza kommer få besök av sina föräldrar på lördagen, de kommer hit med en bil till Liza för att hon ska ta bil upp till Idre. Jag själv Kommer flytta in hos Sanna och Sansa i Lilleström, men Sansa är i Thaland från igår och en månad framöver. Jag bor alltså med Sanna i en vecka och sen flyttar jag in i mitt nya kollektiv. Det kommer var mitt i stan på Akers gate. De är två norska killar 25 och 27 som jobbar som lärare och med musik. Sen är det också en tjej på 22 som studerar mode och sömnad. Jag har tidigare publicerat anonsen som en länk här på bloggen under"Idag, fast mest framtid". Inflyttning blir i alla fall där den 5 december.

Samma kväll 5 dec ska jag ut och äta norskt Julbord med jobbet det ska bli trevligt. Har varit i Sverige de två senaste löningspilserna.

Sen ska Liv försöka få tag på biljetter till mig för att gå och se henne och en kör sjunga lucia sånger arangerat av svenaka kyrkan här. Jag hoppas verkligen hon kan fixa biljeter det är egentligen utsålt.

Sen hörde Elvira av sig till mig i förrgår och sa att hon skulle mellanlanda i oslo natten 19-20 dec när hon reser mellan Liköping och Svalbard. Så hon ska sova hos mig och det ska bli jättekul. Ser redan fram emot att träffa dig igen Elly.

Efter att Elvira har åkt kommer det bara att vara 3 dagar kvar till jag själv tar min resväska och far hem till jul och nyår. Kommer vara hemma mellan 24dec-3jan.   

Innan jag får åka hem ska jag dock klara av att var den enda ordinarie på jobbet från den 1dec till 20dec. Utan att varit med under föra jul och inte alls vet om några traditioner. Jag har inte änns tid att tänka på hur stressad jag kommer att vara. Jag vet bara att allt julpyssel som förväntas ska bli gjort.

Jag kommer också att vara utan dator från den 5-23 dec, förutom dem få inslag jag kommer kunna läsa på jobet så det kommer inte komma några uppdateringar här tyvärr.

Hoppas ni alla kommer få underbara advent helger i alla fall =)
Jag inhandlade en advensljussake förra helgen i Göteborg som jag ska tända varje dag och njuta och slapna av med =)

Hej här kommer Segertåget...

...rullar in som technodromen
tryck på play, du sätter på den
dansar som på...äh vi kör igen!


Hej här kommer lite bilder från helgen i Göteborg som innehöll allt från fika, till shopping, till frisörbesök, till Tacos,  till PAAARRTEEY, till bad och julmarknad. Enjoy!




De obligatoriska före och efter bilderna:










Tack för en underbar helg brudar!


Början på slutet

November har precis börjat och ändå känns det som att tiden bara rinner iväg och att det snart är slut. Det är dags att börja packa ihop lägenheten och fundera på vad som ska vart. (En del till Linköping och resten till Idre) Tror att jag först idag under min 7½ timmar långa bussresa hem från Lund började inse att jag faktiskt åker om 3 veckor och att Idre kommer vara mitt hem under de kommande 5 månaderna. Det är så sjukt läskigt och overkligt, men samtidigt tror och hoppas jag att det kommer bli något av det roligaste jag gör i mitt liv.

Jag har också insett att jag inte ens har börjat fundera på vad jag ska ha med mig dit och vad jag absolut inte behöver. Jag måste också bestämma vilken väg jag ska åka från Oslo och kanske kolla upp hur lång tid det tar att köra ungefär. Fick med mig en karta från Lund så nu är det bara att börja planera. Sen vill jag starta en ny blogg också...känns lite fel att fortsätta skriva här, det får vi överlåta till Annna =) Är det någon som har nåt bra namnförslag på en blogg?

Sådär nu har jag fått lite utlopp för min panik över min brist på insikt att jag ska flytta.....Jaha, så att eh......Annars då?
JO! Jag har vart i Lund i helgen och träffat hela familjen. Och då menar jag verkligen hela! Det var mamma, pappa, Emma, Oscar, Martin, Clara och mormor. På lördagen blev det shopping i Malmö, där inhandlades en del bra-att-ha-i-Idre-saker och så åt vi pizza till lunch Mmmm. På kvällen var det familjekamp i Bowling där till och med mormor deltog till viss del. Eter det blev det middag hos Emma och Martin och efterrätt hos Oscar och Clara. Imorse gick vi en tur i Lunds centrum och tittade på gamla hus innan vi parkerade oss på ett café för att äta lunch innan min buss gick tillbaka till Oslo. Om ni vill se bilder från helgen kan ni gå in och kolla på Facebook där min bror har lagt upp bilder redan. Jag tog inte så många bilder men någon kommer kanske upp här.

Fick chans att prata med Kerstin i telefon ganska länge medans jag satt på bussen, i alla fall tills min telefon dog. Ska bli sjukt kul att åka och hälsa på henne och Carro nästa helg! Jag hoppas att ni alla läser om hennes äventyr i Göteborg på hennes blogg: http://detvillbaraut.blogg.se

Nu ska jag sortera min del av tvätten och kanske packa upp lite.
Peace out

Idag, fast mest framtid

De blev inte bara någta få flingor som man trode igår förmiddag det har fallit fina snöflingor hela dagen idag och antagligen i natt också men då sov jag. Jag förstår inte, jag är alltid trött nu för tiden.

Vi har tur med barnen varje torsdag och just idag hade jag och Liza bestämt att det kunde vara roligt att grilla korv. Så vi slog slag i saken och gick upp till en park med 11 barn och en annan kollega och grillade korv och pinnbröd. Alla svenskar på vårt jobb och de vi bor med har blivit helt förvånad när jag berättade att de här är min första gång jag grilla pinnbröd. Så frågan är hur många är som mig Anna eller är alla som Liza och har gjort upprepade gånger i er barndom?

Annars är livet utanför jobbet och tankarna dygnet runt fyllda av framtid.
Var kommer jag bo? Kommer de att bli här?
Kommer lägenheten bli uthyrd? De har haft två visningar än och en är i kväll kl 9.
Kommer jag vara den enda på avdelningen i december och januari? Mycket tyder på detta.
Vad vill jag göra efter 1 maj? (när kontraktet på dagiset går ut)
Vad ska man studera till?

Det jag har kommit fram till är att det finns allt för få lägenheter med loft. Jag skulle vilja ha den här lägenheten där jag borsätter mig och börjar studera.

Är de någon som har ett tips på vad jag ska göra på lördag dag. Eftersom Liza är i lund och Ida och Fanny jobbar 10  timmar. Jag kommer att drunkna i funderingar.



You name it

Har enligt den oerhört säkra källan Facebook förstått att det har snöat/snöar i hemtrakterna idag och kan även berätta att det har snöat bitte lite grann här också under dagen. Nu sitter vi i soffan och ska försöka komma på vad vi ska äta ikväll. Nån som har nåt förslag?

Träningsvärken som borde ha infunnit sig efter gårdagens spinningpass har mystiskt försvunnit. Hoppas att den håller sig borta även imorgon!

Dagens citat: Sagt av ett av barnen när vi började prata om mor-och farföräldrar. "Men jag jobbar ihop med mormor och morfar, i Oshlo....på tisdagar"

Halloween

Helgen började med att Sanna och Emma kom in till Oslo för att shoppa så vi mötte upp dem i Majorstuen och shoppade loss lite vi också. Sedan drog vi till Lillestrøm och träffade Sansa och Linnea som var hemma i lägenheten och väntade. Där hade Sansa lagat superdupergod thaimat som vi åt innan det var dags att sminka oss. Innan vi gick ut kom även Sansas (fd.) jobbarkomis Emy också.  Det blev utgång på Klimts och efterfest hemma hos en jättetrevlig tjej från Falun som precis hade flyttat till Lillestrøm med sin pojkvän. Efter att ha fått typ världens godaste Mintu-drinkar och dansat av oss till Maskinen och Ismen gick vi tillbaka till Sanna och Sansas lägenhet. Men när vi kom dit låg de inte alls och sov som vi hade förväntat oss utan där väntade en ny efterfest hos grannen, så det var bara att haka på och stanna uppe en timme till. På söndagen tog vi det lugnt och vårdade våra baksmällor på varsit håll. Liza åkte nämligen en till Majorstuen för att träffa en bakfull Dracula.


BILDER!!





En ny vecka och tillbaka till jobbet idag. Idag var båda de andra vi jobbar med på vår avdelning sjuka så det var bara jag och Anna, och en vikarie idag. Men eftersom vi är BÄST så klarade vi det självklart galant.
Idag fick Anna veta att hon fick ledigt 10 dagar över jul och nyår. Så nu är det bara att boka in dejter med henne!!!

Vad gjorde ni på Halloween?

RSS 2.0