KOMENTERA!!!

Vad är det här?!?
Här skriver man ett långt fint blogginlägg med fina bilder och berättar
värsta nyheten och ändå är det ingen som komenterar!?!
BESVIKEN!

Shopping, shopping, shopping...för 2000 jävla spänn!

Sådär ja då var det dags för ett ordentligt blogginlägg. Det är nog första gången på länge som jag är riktigt sugen på att blogga. Har varit det i flera dagar nu faktiskt, men har blivit för sent på kvällarna efter alla Skins avsnitt. (Nu har vi bara en säsong kvar!!)

Vi börjar väl på samma ställe som veckan; Måndag

Eftersom Norrmännen är retards och stänger igen och går i ide (eller kanske snarare på tur) på söndagar blev vår tripp till IKEA av i måndags istället. När Liza stängde igen på dagiset efter sin senvakt tog vi bussen in till stan, mötte upp Erika och hoppade på gratisbussen ut till IKEA. Eftersom klockan hann bli halv 7 innan vi kom dit gick vi direkt till restaurangen och högg in på maten. Väldigt värt med middag för 39kr styck! Och gott var det också såklart. Därefter gick vi tillbaka till början och letade oss igenom soff- och sängavdelningarna innan vi kom fram till köksavdelningen och hittade den perfekta lösningen till Erikas compact-living-problem. Men när vi kom ner till tyger och gardiner hittade vi en mycket bättre lösning så vi dumpade den gamla. Synligt! (Det var viktigt, eller hur Erika?) Sen var det äntligen dags för vår favoritdel av IKEA: Matbutiken!! Det blev flädersaft, choklad, dammsugare och godissnören. Sen blev det självklart lite förfriskningar i kiosken också innan det var dags att sätta sig på bussen igen vid halv 9. När vi skildes åt bestämde vi att vi skulle komma hem till Erika på tisdagen för att hjälpa henne att sätta upp allting hon hade köpt.

Vilket leder oss till Tisdagens händelser

Eftersom det var fint väder ville vi gå ner till Aker Brygge och se om det fanns kräftor där innan vi skulle hem till Erika och skruva. Så vi lyckades övertala Erika om att promenera in till stan. Hon lyckades i sin tur övertala oss om att gå in i ett par butiker på vägen dit. Det slutade med att vi shoppade loss på Karl Johan. Liza köpte ett par Dieseljeans på Carlingsrean. De kostade egentligen 799kr på rean men jag fick dem för 599kr för hon i kassan trodde de hade legat på det bordet. Jag tänker ju inte klaga =) Inne på Vero Moda hittade jag en ny jacka! Jättefin för 500kr. Anna hittade en kofta på Vero Moda men den fanns inte i rätt storlek så hon köpte en t-shirt på Zara istället. När vi var färdiga på Zara vid halv 8 tyckte vi att det var för sent att åka med Erika så vi tog bussen hem istället.

Onsdagen möttes vi (Anna och Liza) upp på Nationaltheatret efter att Anna slutat eftersom Liza hade vart i Majorstuen och fikat. Anna ville in på Vero Moda för att kolla efter koftan i rätt storlek. Så efter att vi hade konstaterat att kräftorna var slut på ICA gick vi in för en shoppingrunda på Aker Brygge. Anna hittade: koftan hon hade provat, ett par jeans för 200kr, en tröja och ett par vinglas. Liza hittade en tröja och ett par jeans för 200kr. Efter en glass på bryggan gick vi upp till Nationaltheatret för att ta bussen till Erika. Eftersom vi har kommit på att vi inte åker buss särskilt långa sträckor har det blivit så att vi inte alltid betalar. Den här gången stod det ett helt gäng Securitas väktare och väntade på Jernbanetorget. Som tur var fick Anna syn på dem innan de gick på så vi hann springa av bussen. Man skulle kunna säga att vi sparade 900 kronor på att gå den sista biten hem till Erika. Väl där blev vi inbjudna på filmkväll och fick se den nyaste Wallander filmen. Fett värt! Fast vi två lyckades lösa gåtan redan halvägs in i filmen.

BILDER!!

       
         

1. Lizas 200kronors jeans
2. Lizas nya trosor
3. Annas 200kronors jeans + nya tröjan
4. baksida på tröjan
5. Lizas tröja
6. Lizas Dieseljeans
7. Annas kappa (inte köpt nu men har ju utlovat bild på den)
8. Lizas jacka
9. Annas kofta
10. Annas vinglas
11. Annas t-shirt från Zara

Och så har vi äntligen kommit fram till Den Stora Nyheten!!

Vi kommer antagligen få in två nya tjejer i lägenheten! Det enda som saknas nu är att vi ska prata med våra hyresvärdar och få godkänt av dem. Vilket inte borde vara något problem eftersom vi pratade med dem om att vi kanske skulle hitta nån ny som flyttade in när Kerstin flyttade. De som ska flytta in är Ida som Liza jobbade ihop med på Peace and Love och hennes kompis. Ida har redan jobb fixat i Oslo och börjar 1 oktober. Så nu använder vi all den inspiration vi fick på IKEA i måndags och försöker komma på de bästa lösningarna för att spara utrymme och lösa garderobsplatserna. Känns sjukt kul att de ska komma hit! Nu väntar vi bara på att bestämma ett datum så fort vi har pratat med hyresvärdarna.

Nu i helgen var det ju tänkt att det skulle bli kräftskiva i Lilleström men det verkar inte bli nåt eftersom ingen annan kunde och det är inte så kul att bara vara 4 stycken. Så vi får se om det bara blir utgång i Lilleström eller om vi går ut här i Oslo istället.

Puss och kram och god natt

Filmkväll hos Erika

Sitter i Erikas rum och håller på att hjälpa henne sätta upp grejerna vi köpte på IKEA i måndags, Väntar också på att pizzan ska bli färdig i ugnen och sen blir det nya Wallanderfilmen här hos Erika. En väldigt spontan filmkväll alltså.

Men vi utlovar ett långt blogginlägg imorgon om vad vi har gjort i veckan med bilder och en spännande nyhet!!!!!

Så stay tuned!

Helgen

Innan helgen hade vi funderingar på att ha fest hemma hos oss med folk från jobbet men det blev inget med det. Istället blev det filmkväll hemma i fredags och upp relativt tidigt på lördagen för att städa hela lägenheten, hoppa in i duschen och sen packa väskan och dra till Frognerparken.
   Vi tog tunnelbanan till Majorstuen och gick in en sväng på XXL som ligger där. Nästan 4000kvadratmeter med diverse sportutstyr, tält, sovsäckar, hund-och hästgrejer och framförallt gevär. En hel vägg full med gevär, sjukt spännande! I alla fall så lämnade vi en liten present där och gick vidare till Wayne's för att köpa med oss fika.
   Sen kom vi äntligen fram till parken och kunde njuta av solen i bara bikini. Kom fram en kille som hade en tröja dränkt i räkspad på sig. Han var på svensexa och fick i uppdrag att prata med oss i 2 minuter, väldigt trevlig var han i alla fall. Vi fick sällskap av Erika från jobbet och startade engångsgrillen som vi hade med oss och grillade kyckling. Mumsigt fullibibblan! När solen försvann bakom träden och det blev kallt bestämde vi att vi skulle åka hem och byta om och sen sätta oss på nån uteservering och dricka öl. Sagt och gjort! Vi hittade ett ställe på Karl Johan med en medelålder på typ 50 men det var väldigt mysigt OCH de hade en tandborst-automat på tjejtoan. Fett värt! "Fyllekäk" på BK och sen hem med sista bussen strax efter 12. Lite lagom sådär.
   Idag sken solen igen och vi satte oss på balkongen tills solen försvann där. Då gick vi en promenad runt Kvaerner och hängde en stund vid skateparken. Erika och hennes kompis hade pratat om att fara en tur till IKEA, så vi ringde och frågade om vi fick hänga på och det fick vi. Så det blev ytterligare en promenad bort till Erika och när vi kom dit hade hon fått reda på att det var stängt på söndagar så det blev inget med den trippen. Istället gick vi och köpte frukt och satte oss i Sofiebergsparken tills solen sjönk för lågt. Hängde en stund hemma hos Erika och promenerade sen hem igen.
   Nu ska vi titta på Skins innan sängen kallar. Har snart sett färdigt säsong 2 så det börjar bli dags att hitta nåt nytt att kolla på. Skins är btw en brittisk typ ungdomsserie som är väldigt bra. Börja tanka så kan ni se själva.


Tandborste + tandkräm för 20kr och de fick man tuggummi på köpet!

 

Kanske ska avsluta med en liten present såhär på söndagkvällen. Den här fick jag av Kerstin. Lyssna och njut!




DAGENS TIPS!

Dagens tips, dagens tips, la lalla lalla dagens tips

Dagens tips; Städa naken, det är roligare både för dig och dina grannar och så är det bara att hoppa direkt in i duschen när man är klar!

Dagens tips, dagens tips, la lalla lalla dagens tips

Time for an update!

Herregud det här håller ju verkligen inte! Här måste det ju skrivas någonting. Nu när föräldrarna är tillbaka på jobb börjar vi få krav på någonting att läsa mellan fikarasterna. Bristen på uppdatering beror väl i förstahand på att vi inte har haft nåt internet i lägenheten de senaste helgerna men också beror det på att det inte händer allt för mycket här. Det är mest jobb hela dagen och sen tv-koma i varsin soffa när vi kommer hem. Men någonting finns det väl att berätta...

Jag (Liza) var ju ensam här i lägenheten en hel vecka och tro det eller ej men jag överlevde. Lyckades laga mat och allting! Under den veckan fick jag även ett samtal till min svenska mobil från ett visst 0253-nummer. Det var Idre som ville att jag skulle komma på intervju under v.38 när jag ändå ska upp. Så nu är biljetten bokad, jag kommer hem till Linköping lördag den 12 september och drar till Idre tisdag den 15 september så den som vill boka in en date kan göra det nu!

Förövrigt rullar det på på jobbet. Nu är det slut på ferien så det är dags att komma igång med lite rutiner igen vilket är skönt. Kul med nya utmaningar nu när det är ett par barn som ska börja och man får lite mer ansvar.

Annars har vi funderat på att fixa fest för de på jobbet och lite annat folk vi känner här och eventuellt en kräftskiva, kanske i Lilleström om vi får klartecken från dem.

Anna köpte btw en ny kappa när vi var på stan i förra veckan, ska se om jag kan ta en bild av henne i den så ska vi lägga upp den så ni får se exakt hur snygg den var!

Ja det var nog det jag kan komma på så långt....ska försöka bli bättre på att uppdatera, även om det inte händer så mycket spännande. Bara internet stannar kvar så!

Puss för nu
/Liza

Vad händer? Jo!

Japp, jag är här igen! Jag vet, det är svårt att slita sig. Har en egen blogg, men den är lite hemlig, får se om det dyker upp en självutlämnande, officiell snart, annars får jag bara hålla allt för mig själv...

Det är sjukt skönt att vara hemma i alla fall, fast lite läskigt hur fort man anpassar sig. Det är som om hjärnan bara har förträngt allt om Oslo och kör på från noll igen, men snart kommer nog det förflutna att komma ikapp. Och det märks att man inte varit här på ett tag för det tar ett tag att få in alla självklara reflexer. Första dagen försökte jag tex. skruva på lampknappen på toa för att vår i Oslo var en dimmer. Sen måste det ha sett väldigt kul ut när jag skulle sätta mig ner och dunsade ned  en halvmeter mer än vad jag trodde eftersom jag var van vid den alltför höga och vägghängda toaletten i Oslo. =) Språket sen då! Göu' vad ja brääker påe asså! Dä ä inte kloukt. Ja ble förvånad schälv! Pluss att jag idag var osäker på hur man stavade "börjar" på svenska efter att ha lärt sig norrmännens sjuka stavning. Ja, ja, ja. Livet är bra konstigt ibland.

Idag har jag i alla fall varit kulturell med mamma på länsmuseet i stan och sen kollade vi lite i affärer. Skulle ha en vuxenpärm, ni vet en pärm som man sätter in alla viktiga papper i och har ordning på dem. Saken är den att den får ju inte se för vuxen ut för då blir den tråkig och då kommer det inte vara kul att vara vuxen, så den skulle vara gedigen men ändå kul på något sätt. Det är viktigt det där. Efter ett bra tag och velande fram och tillbaka blev det en pärm med gul rygg från Clas Ohlson. Vuxen men ändå en liten färgklick i hyllan som ropar "Kom och sätt in alla betalda räkningar och försäkringspapper i mig! Vad duktig du är!" Ja...

Efter min och Lizas enorma städning i söndags har jag fortfarande Rent Hus-lågan i mig så i morgon ska jag, mamma och Anders städa hans rum. DET blir en utmaning. I jämförelse med det var våran lägenhet INGENTING. Men det ska gå! =)

Nu får ni ha det kul alla och jag vill GÄRNA läsa om vad som skjer i lägenheten när inte katterna är hemma!! Vad gör råttan egentligen? Nej, nu ska jag lämna er åt ert öde.



Fred och kärlek - over and forever out! /Kerstin



Det blir nog sista nu.

Sitter och kollar på Eva & Adam och packar det sista. Vi hade en sjukt mysig sista kväll igår med tre sorters efterrätter. Mumma! Fast först var det städning, städning och åter städning. I elva timmar städade vi hela lägenheten från golv till tak, fönster och väggar, kyl och ugn. 
 
In action med farligaste ugnsrengöringen!

Vi hann dessutom med att laga mat OCH baka banankaka, och handla. Köpte en rolig creme fraiche. Japp, en rolig creme fraiche! Se själva:

Den talar alltså om för dig att den inte passar bra till bantning. HAHAHA! Men god var den!

Så här mysigt blev det tillslut i alla fall. Efter ris med laxsås blev det banankaka och te, sen till Scrubs var det nachochips och Solo och efter det avslutade vid med chokladglass! Yummy, en perfekt myskväll på Turbinveien 7. Blomman fick jag förresten av grabsen på Byporten. Takk!

Nu blir det kvalitetstid och bärhjälp innan bussen till tåget till Linkan väntar.
HEJ DÅ OSLO!



Lite tankar en regnig förmiddag:

Omdefiniering av identitet...
Jag gråter inte, för jag har inget att riktigt gråta för. Men ofta får man ju lust att göra just det när det är förändringar på gång för det känns jobbigt på något sätt. Man identifierar sig så mycket med det man gör, som t.ex. leva i Norge, jobba på Securitas och Joker, bo tillsammans med roliga människor, så när man måste bryta de invanda mönstren och ändra vanor blir man lätt lite kinkig, man känner sig vilsen. För det är ju faktiskt som att en del av ens liv, en del av en själv försvinner och ersätts av något annat, nytt och läskigt. Då gäller det att omdefiniera sin identitet och distansera sig från identifikationen med det man gör och, för den delen, hur man ser ut. Man måste gräva djupare in genom skalet och hitta den där kärnan, JAG som alltid finns där, vad som än händer och vad man än gör så ändras aldrig JAG. Man måste se till att det som verkligen är JAG följer med till nästa steg i livet, man får kämpa för att få det med sig och släpa det framåt, men har man en gång lyckats så vet man att man klarar av det, igen och igen. För JAG ändras aldrig.

RSS 2.0