Shopping, shopping, shopping...för 2000 jävla spänn!

Sådär ja då var det dags för ett ordentligt blogginlägg. Det är nog första gången på länge som jag är riktigt sugen på att blogga. Har varit det i flera dagar nu faktiskt, men har blivit för sent på kvällarna efter alla Skins avsnitt. (Nu har vi bara en säsong kvar!!)

Vi börjar väl på samma ställe som veckan; Måndag

Eftersom Norrmännen är retards och stänger igen och går i ide (eller kanske snarare på tur) på söndagar blev vår tripp till IKEA av i måndags istället. När Liza stängde igen på dagiset efter sin senvakt tog vi bussen in till stan, mötte upp Erika och hoppade på gratisbussen ut till IKEA. Eftersom klockan hann bli halv 7 innan vi kom dit gick vi direkt till restaurangen och högg in på maten. Väldigt värt med middag för 39kr styck! Och gott var det också såklart. Därefter gick vi tillbaka till början och letade oss igenom soff- och sängavdelningarna innan vi kom fram till köksavdelningen och hittade den perfekta lösningen till Erikas compact-living-problem. Men när vi kom ner till tyger och gardiner hittade vi en mycket bättre lösning så vi dumpade den gamla. Synligt! (Det var viktigt, eller hur Erika?) Sen var det äntligen dags för vår favoritdel av IKEA: Matbutiken!! Det blev flädersaft, choklad, dammsugare och godissnören. Sen blev det självklart lite förfriskningar i kiosken också innan det var dags att sätta sig på bussen igen vid halv 9. När vi skildes åt bestämde vi att vi skulle komma hem till Erika på tisdagen för att hjälpa henne att sätta upp allting hon hade köpt.

Vilket leder oss till Tisdagens händelser

Eftersom det var fint väder ville vi gå ner till Aker Brygge och se om det fanns kräftor där innan vi skulle hem till Erika och skruva. Så vi lyckades övertala Erika om att promenera in till stan. Hon lyckades i sin tur övertala oss om att gå in i ett par butiker på vägen dit. Det slutade med att vi shoppade loss på Karl Johan. Liza köpte ett par Dieseljeans på Carlingsrean. De kostade egentligen 799kr på rean men jag fick dem för 599kr för hon i kassan trodde de hade legat på det bordet. Jag tänker ju inte klaga =) Inne på Vero Moda hittade jag en ny jacka! Jättefin för 500kr. Anna hittade en kofta på Vero Moda men den fanns inte i rätt storlek så hon köpte en t-shirt på Zara istället. När vi var färdiga på Zara vid halv 8 tyckte vi att det var för sent att åka med Erika så vi tog bussen hem istället.

Onsdagen möttes vi (Anna och Liza) upp på Nationaltheatret efter att Anna slutat eftersom Liza hade vart i Majorstuen och fikat. Anna ville in på Vero Moda för att kolla efter koftan i rätt storlek. Så efter att vi hade konstaterat att kräftorna var slut på ICA gick vi in för en shoppingrunda på Aker Brygge. Anna hittade: koftan hon hade provat, ett par jeans för 200kr, en tröja och ett par vinglas. Liza hittade en tröja och ett par jeans för 200kr. Efter en glass på bryggan gick vi upp till Nationaltheatret för att ta bussen till Erika. Eftersom vi har kommit på att vi inte åker buss särskilt långa sträckor har det blivit så att vi inte alltid betalar. Den här gången stod det ett helt gäng Securitas väktare och väntade på Jernbanetorget. Som tur var fick Anna syn på dem innan de gick på så vi hann springa av bussen. Man skulle kunna säga att vi sparade 900 kronor på att gå den sista biten hem till Erika. Väl där blev vi inbjudna på filmkväll och fick se den nyaste Wallander filmen. Fett värt! Fast vi två lyckades lösa gåtan redan halvägs in i filmen.

BILDER!!

       
         

1. Lizas 200kronors jeans
2. Lizas nya trosor
3. Annas 200kronors jeans + nya tröjan
4. baksida på tröjan
5. Lizas tröja
6. Lizas Dieseljeans
7. Annas kappa (inte köpt nu men har ju utlovat bild på den)
8. Lizas jacka
9. Annas kofta
10. Annas vinglas
11. Annas t-shirt från Zara

Och så har vi äntligen kommit fram till Den Stora Nyheten!!

Vi kommer antagligen få in två nya tjejer i lägenheten! Det enda som saknas nu är att vi ska prata med våra hyresvärdar och få godkänt av dem. Vilket inte borde vara något problem eftersom vi pratade med dem om att vi kanske skulle hitta nån ny som flyttade in när Kerstin flyttade. De som ska flytta in är Ida som Liza jobbade ihop med på Peace and Love och hennes kompis. Ida har redan jobb fixat i Oslo och börjar 1 oktober. Så nu använder vi all den inspiration vi fick på IKEA i måndags och försöker komma på de bästa lösningarna för att spara utrymme och lösa garderobsplatserna. Känns sjukt kul att de ska komma hit! Nu väntar vi bara på att bestämma ett datum så fort vi har pratat med hyresvärdarna.

Nu i helgen var det ju tänkt att det skulle bli kräftskiva i Lilleström men det verkar inte bli nåt eftersom ingen annan kunde och det är inte så kul att bara vara 4 stycken. Så vi får se om det bara blir utgång i Lilleström eller om vi går ut här i Oslo istället.

Puss och kram och god natt

Kommentarer
Postat av: Emma V

Hallå brudar..gu va nice..sj har ja också shoppat massor eller ja tycker de ;)..2linnen, en skjorta, en klänning, en kofta och en t-shirt..se där va =) skit snygga grejer hade ni köpt. lät väldigt busy oxå den där veckan, roligt. ja har börjat skolan idag, känns kul (tro de eller ej). Flyttat hit min soffa, soffbord, tv o din breda säng, anna, så nu har ja jätte mysigt här hos mig. hur blev de i helgen som va? när flyttar brudarna in, funkade de förresten? hade så bra gullet pusssar

2009-08-31 @ 17:16:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0