Det kommer bli en låååång dag.

Så det kanske blir fler än ett ointressant blogginlägg från min sida...

Men för att inte göra den här dagen helt värdelös ska ni få lite tips. Den Vise Mannen (Di Leva) säger att: "När du tittar dig i spegeln på morgonen ser du den som kan rädda världen idag!" och det kan kännas lite hopplöst ibland, eller hur? Men det behöver inte vara så svårt som att utbilda sig till fredsmäklare eller söka arbete på en Greenpeacebåt som stoppar fartyg med långsiktigt onda avsikter. Du vill ju kunna göra något IDAG. Så här kommer några tips jag knåpat ihop från lite här-och-var som ni kan ägna dagen åt och de innehåller ingen form av orimlig ansträngning:

Justera ditt närmaste kylskåp till 3-5°C och frysen till -17 till -15°C.

Stäng av vattnet medan du tvålar in dig, eller borstar tänderna. LÄTT!

Släck onödiga lampor. Börja t.ex. släcka alla lampor på personaltoaletterna på ditt jobb, så kommer alla andra börja göra det också. Kolla så att det inte är någon där inne, som har glömt att låsa, bara...

Slösa några kronor extra på att ta den ekologiska mjölken i affären. Den är godare!

Det är onsdag, planera maten resten av veckan och planera då in lite mindre kött och lite mer närproducerade grönsaker i säsong. Billigare, enklare, bättre! Vegetarisk lasagne innan hallon- och blåbärspaj kanske?? MUMMA!

Det är gott med riktigt kallt vatten på sommaren. Ha det färdigt i kylen i stället för att "spola fram det"!

Surfa runt på sidor som Greenpeace, WWF, Svenska naturskyddsföreningen m.fl. tills du lärt dig något nytt och nyttigt. Upplys andra omkring dig! Tanten bredvid dig på bussen, din combo, ditt hatobjekt eller varför inte chefen?

Le åt alla människor du möter på gatan.

Och det viktigaste av allt! LÅT KÄRLEKEN VÄXA!

Så, nu vill jag att ni ska göra minst nio av de här sakerna idag! Jag ska precis in på toaletterna och sätta igång!

Smell ya later!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0