Äventyret börjar i...Kristinehamn?

Japp då var vi på väg. Trots att vi inte riktigt fått in i våra små hjärnor att vi verkligen skulle iväg till Idre så började vi dagen 06.00 och lyckades komma på ussen in till Oslo S.

TÅG #1: Vi hamnade självklart på andra sidan gången om tre öschötar, antagligen från Linköpings trakten. Killen i gänget var i alla fall väldigt skön så vi överlevde. Vår frukost blev dock begravd under ett hav av väskor och barnvagnar, men skam den som ger sig och till slut fick vi våra ostfrallor med Sprite för vissa, men andra har ju uppgraderats i SJ Prio och fick gratris te i bistron. Tre timmar 22 minuter och lite luffarschack och hänga gubben senare var vi redo för att söka föda i "the city of Jumper" - Kristinehamn.

TÅG #2: Därifrån tog vi tåget, eller snarare "vagnen" från den minsta perrong vi sett. Vi klarade två timmar bra genom att komponera lite frågesport till på måndag. Ludvika - alltid Ludvika. Varför lade dem sjön precis bredvid staden. Det blåser ju så mycket då...

TÅG #3: En halvtimmes resa till vårt sommarställe - parkeringsplatsen vid Folkets Hus i Borlänge. I vänthallen fick vi höra att "Det är inne med Pocahontas-looken". Liza vet att modet inte bara sitter i kläderna: "Hade inte hon så här sexkantigt huvud?"

TÅG #4: Satt bredvid två teknikfreaks i 16-årsåldern i 40 minuter och fattade NADA! Förkortningar hit, IT-slang dit och kopplingar överallt. Vi var lost. Det känns tryggt att de ska ta hand om oss när vi blir gamla - eller?

BUSS #2: Och nu sitter vi här på Dalatrafik linje 170 mot Grövelsjön och ska så göra i två timmar till. Yippie!

Dagens nya ord:
Raggarrondell
(ursprung: Kil)
Dansart (ex. "Han dansar väl inte Macaruena?" "Jo, han dansart, gör han!") OBS: på öschötska! (Ursprung: Liza kastar om bokstäverna i "Mora Strand")
Tauron-ompapa En blandning mellan schteekar-ompapa-dansen och taurondansen. Ni fattar!



Ja, det var igår ja. Nu sitter vi här i Idre och tittar på Melodifestivalen och dricker Cuba Cola. Alla barn och vuxna har kommit och imorrn börjar allt på riktigt!!

Och för er som har förfasats och förundrats: NEJ jag har inte klippt mig. Det var på skoj. Tack för att ni kommenterade så livligt...NOT! Mamma trodde på det iaf - eller?

Ta't lugnt i backarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0