Ooh, we're half way there...

...ooooh, living on a prayer!

Eller såhär som vi har hört den.

Nu är vi tillbaka efter tio underbara dagar med underbara människor och underbar skidåkning i Idre, och hjälp vad vi har mycket att berätta. And here it goes!

Söndag: (The end. How many pages?) Dags att få bakläxa om man inte redan lärt sig alla namnen. Efter frukost, ett snabbt inhopp i skiduthyrningen, längdåkning och lunch var det dags för nybörjarna att ha skidskola. Ur det magiska lilla huset i backen kom skidlärarna ut och efter att ha hört av barnens lärare "Hej, jag heter Micke. Jag är 20 år och kommer från Alingsås utanför Göteborg" behövde inte Liza fundera mer på vilken skidgrupp hon skulle hjälpa till i resten av veckan. Efter middagen var det dags för första passet själva med barnen. Lite lekar och lära-känna-varandra-aktiviteter blev det. Ribban sattes av Erik som, när han skulle nämna något han tyckte om, sa "Lucas, för han har snygga lår."

Måndag:  Första skolpasset där barnen skulle läsa läxor. De var knäpptysta! Vi var bästa fröknarna och blev erbjudna jobb i Vadstena på Lucas skola. =) Sen på eftermiddagen blev det skoteråkning och fri körning på myren. Äntligen efter tio års väntan för Liza. Kuul! På kvällen gjorde barnen skyltar till sina olika lag, och hade frågesport. Dagens fakta: Björnar tycker om att övervintra i myrstackar.

Tisdag: Fortfarande mulet. Någonstans här kom Måsn in i våra liv, genom våra öron och Rix FM. "I'm still standing for hope and glory..." har ekat i våra huvuden sedan dess. På kvällen fick vi med oss alla barnen till bowlinghallen.

Onsdag: Efter det vanliga programmet, frukost, skola, längd, lunch, skidskola, fri åkning och middag gick vi med barnen till sporthallen. Eftersom Astma och Allergiföreningen i Linköping firar 20e året på Idre Fjäll fick vi av dem två instruktörer och en 9-kamp med roliga stationer som backklättring, blåsrör, minigolf mm. Alla barn och vi tyckte det var skitkul! Sen blev det ost, kex och vin med "de andra" vuxna på rum 225.

Torsdag: Massor skidor och mat. Sen till spelhallen med en väldig fart. (God jul.) Blev utklassade i pingis av små skitungar och av Liza i air hockey. Efter avslappning och rätta svar på frågesporten drog vi oss till vårt rum och vår gömma med glass som blev flutes med päronsoda, och till det ostbådar och Så ska det låte-repris. Nu började vi få panik över att veckan skulle ta slut.

Fredag: Snöbollskrig i både längdspåret och skidskolan, dock inte i Kerstins vuxna nybörjargrupp. Liza inriktade sig på att täcka de allra minsta med nedsprutad snö. Avslutning med alla skidskolegrupper med varmkorv och träff med Aske!! Efter lite fri åkning var det tid att gå in och förbereda GALAN. Vi skrev manus och gjorde totala make overs enligt Måns. Jubileumsmiddag och sedan höll vi i prisutdelningen. Idre Fjälls VD var där. Fint värre. =)

Lördag: Stor sorg när alla åker hem och lämnar oss kvar... ...i världens soligaste snöparadis med folktomma, nypistade backar. Den enda riktigt fina dagen på veckan! Vi samlade på oss tonvis med positiv energi att ta med oss till Oslo. Liza började sitt födelsedagsfirande en knapp månad för tidigt med att få nya pjäxor. Nice!

Söndag: Tidigt, tidigt smög vi oss in på frukostbuffén för att hinna till bussen i Mora. Fick sällskap av ett gäng sköna renar på vägen. Ungefär en sådär 40 stycken. Men med bussen hann vi och nu sitter vi här i vår norska soffa och sammanfattar. Men klockan börjar bli mycket så bilderna kommer imorgon.

Den som väntar på något gott...

Kommentarer
Postat av: maria

...väntar alltid för länge!!!!!!!!!! men jag får väl ta o vänta antar jag... kisses

2009-03-16 @ 10:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0