Kissiga byxor och EM(utan D)

Mmm, spännande titel va? Nu måste ni ju läsa ALLT om vårt äventyr i helgen!

Kerstin och Liza skulle alltså passa barn på Astma och Allergiförbundets ordförandekonferens i Upplands Väsby.

Fredag 05.00 -
Lizas mobil ringer väckning.
05.05 - Kerstins mobil ringer väckning.
05.48 - Taxi till Grönlands bussterminal (några nervösa minuter försent)
06.10 - Flybuss till Gardemoen. Incheckning och snabbkoll genom taxfreen. En rolig iakttagelse var 200-gramschokladkakorna som, om de hade Marabous norska namn Freja på sig var dyrare än de det stod Marabou på. Fast det är EXAKT samma grej. Jag lovar att norrmännen köper de dyra. Mohaha!

     
07.00 - Flyget lyfter och en bekant öschötsk-svorsk ljuder ur högtalarna. Vi har lyckats komma på flygning med Sansa som flygvärdinna.
 
Det kändes tryggt och vi landade säkert på Arlanda en knapp timme senare. Det blev någon timme väntan på Terminal 4, men vi hade kortlek och musik. Dessutom såg vi två bekanta "fjes" bakom sina solglasögon, men de hade lämnat Danny hemma. Alltså, dagens kändisspan:



Dessutom såg vi en spännande sak på caféet vi våldgästade:
Alkoholfritt alternativ till espresso, äntligen!

Vi blev tillslut hämtade av en buss och åkte till Scandic Infra City. Nice hotell med damm och palmplantage. Det var lite nervöst att träffa barnen vi skulle ta hand om eftersom den störsat utmaningen var åldersspannet, 2-12 år. Men vi lyckades väldigt bra! Men våra språkcentra i hjärnan went wild. Skånska 12-åringen mixat med 4-åriga norrlänningen och systrarna från Örebro blev en spännande blandning och vi som aldrig lyckats härma norrländska förut hade/har svårt att bli av med den igen. Vårat hotellrum var förresten inget rum, det var en liten lägenhet.
       

På kvällen blev det middag och vi lyckades nog ganska bra med etiketten. Vi hittade även poolen och tänkte ta den tidigt på morgonen efter. Morgonen efter, my ass!

06.00 - Väckning.....snoozning
07.00 - Riktig väckning.
07.30 - Nahajsig hotellfrukost!

     

Sen tog vi hand om barnen lite mer, åt lite mer, fikade lite mer och sen skulle vi tillbaka igen. Buss till Arlanda, lite flängande och hängande hit och dit, började känna oss världsvana nu, såg att uppföljaren till Snabba Cash kommit ut på pocket och läste att svineinfluensan kommit till Norge och satte oss på planet igen. Denna gång med, troligen, rysk besättning. Inte lika tryggt som Sansa.

När vi kom ut ur planet på Gardemoen passerade vi en skylt som det stod "Kommer du från ett område med svineinfluensa?", nej, vi kommer ju TILL ett sånt område, så vi struntade i den skylten och gick vidare. Flybussen tillbaka till Oslo och så var vi tillbaka igen. Lite omtumlade och mycket trötta.

Precis som nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0