Konsertextas och fotbollsskandal

Helgen som gick ja, här kommer äntligen uppdateringen!
Vi börjar väl med fredagen...

Ida, Anna och Liza hade precis bestämt sig för att ta en lugn filmkväll och satt in kladdkakan i ugnen när det trillar in ett sms där det står:
"Ni står på listan"

Det är alltså Richard som jag och Ida jobbade med på Peace and Love som har fixat in oss på Raised Fist's konsert på John Dee i Oslo. Han följer med på deras Europa turnée som deras fotograf. Fick en chans att snacka lite och dricka öl med honom innan konserten började. Vi var lite nervösa för vad vi skulle tycka om musiken eftersom ingen av oss har lyssnat på det innan. Här är ett smakprov. Vi var positivt överraskade allihopa och kunde till och med röja lite till det. När det var slut väntade vi på Richard tillsammans med hans norska kompis för att gå ut och ta några öl. Problemet var bara att Ida inte kom in någonstans eftersom det var minst 20 på alla ställen i närheten. Så när klockan var två tog vi istället en taxi hem. Men det var i alla fall kul att träffa Richard en sväng.

När vi var på väg ut på fredagen ringde mina föräldrar och berättade att de hade kommit fram säkert till hotellet.

Strax efter att vi ätit frukost vid 10-tiden på lördagmorgonen ringde det på dörren och där stod de här filurerna:




Efter lite fika med riktigt bryggkaffe(!) och en rundtur i lägenheten med mormor satte vi oss i bilen för att åka upp mot Ekeberg för att titta på utsikten och se vart Edward Munch hämtade inspiration till Skriet. Efter det bar det av till Frogner parken, förbi slottet, en sväng på Karl Johan och fika på Operaen. Till middagen bar det av ner till Aker Brygge och Big Horn. Den restaurangen kan rekomenderas om man är sugen på riktigt gott kött, men det är ju Oslo så glöm inte den stora plånboken.
Pappa och jag sa god natt till mamma och mormor och vandrade upp till Harry's vid Karl Johan för att se matchen mellan Sverige och Danmark som tyvärr inte slutade som den skulle men det var ändå grym stämning på puben. När mamma skulle komma och hämta pappa hemma hos oss efter matchen körde hon vilse men det gick bra till slut med hjälp av våra gratiskartor.


På söndagen blev det fika hemma hos oss igen efter en något längre sovmorgon än det var tänkt. Sen var det dags för gästerna att åka tillbaka hem och vi andra tog en ordentlig slapp-dag på soffan.

I måndags införde jag och Ida Hiss-förbud. Vi måste alltså ta trapporna hela tiden. Jag har dessutom bestämt mig för att gå upp över Ekeberg varje dag (ca 1 timmes promenad). Hitills har jag gjort det 3 av 3 dagar så det ser bra ut än så länge. Funderar också på att dra med mig någon och simma i helgen, eller kanske besöka Friskis. Börjar känna att jag nog måste komma igång lite om jag ska orka hela säsongen uppe i Idre.

Ni får följa med och se om jag lyckas hålla igång träningen.

Nu är det dags för föräldramöte!
/Liza

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0